spot_img
AcasăMARAMURESUL ISTORICProgramul de guvernare al USL. TVA la 19%, salariu minim la 1.200...

Programul de guvernare al USL. TVA la 19%, salariu minim la 1.200 lei, impozit diferențiat, infrastructură…

DISTRIBUIȚI

Guvernul României a publicat lista completă a miniştrilor din Cabinetul Ponta II şi programul de guvernare pentru 2013-2016, în care se menţionează că TVA va reveni la 19%, iar salariul minim pe economie va creşte la 1.200 de lei până în 2016.
“Aplicam o noua viziune pentru Romania: dezvoltare economica si coeziune sociala. Relansarea ia locul stagnarii, fara a neglija continuarea procesului de consolidare fiscala”, se metioneaza in programul de guvernare.

Principalele puncte ale programului de guvernare pentru perioada 2013-2016:
TVA va reveni la nivelul de 19%.
Revizuirea sistemului de impozitare si combaterea evaziunii; pe termen mediu, stabilirea unei cote reduse de TVA la produse agroalimentare de bază, cu condiţia asigurării spaţiului fiscal necesar;

Păstrăm plafonul de 16% şi introducem, pe parcursul mandatului, impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

Un ritm mediu anual de creştere economica de 3% in perioada 2013-2016.

Reducem la jumătate numărul de taxe parafiscale.

Reducem CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori;

Creşterea progresivă a salariului minim pe economie până în anul 2016 până la 1.200 lei.

Scutirea de impozitare, pe o perioada de 5 ani, a dividendelor care vor fi reinvestite în utilaje şi echipamente tehnologice, cercetare-dezvoltare, sub forma majorării capitalului social la societăţile unde sunt acţionari, sau participarea la capitalul social al altor societăţi comerciale şi care conduc la crearea de noi locuri de muncă.

Stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători. Creşterea plafonului de scutire de TVA la 65 mii euro pentru micii intreprinzatori.

Reducem TVA la producătorii de produse agricole de la 24% la 9%, iar 15% va rămâne la aceştia pentru dezvoltare. Măsura va fi valabilă doar pentru producţie şi nu pe lanţul de prelucrare

Proiectul Prima Casa va fi transformat în proiectul Noua Casă, adresat doar pentru achiziţionarea de locuinţe noi.

Aplicăm controlul financiar fiscal de fond doar o singură dată la 3 ani pentru IMM-uri şi aplicarea principiului „o singura dată” pentru a elimina solicitările adresate IMM-urilor de către o instituţie publică de a depune documente emise de alte instituţii.

Introducerea contractelor de performanţă în toate instituţiile publice şi companii de stat (ministere, agenţii guvernamentale, autorităţi locale şi companii de stat).
Accelerăm ritmul de cheltuire a fondurilor europene pentru a ajunge la o rată de absorbţie în intervalul 50%-80% până la 31 decembrie 2015.

Principalele proiecte de infrastructură luate în calcul în acet program de guvernare: Autostrada Bucureşti-Ploieşti-Braşov (tronsonul Comarnic -Braşov), autostrada Sibiu-Râmnicu Vâlcea, linia de cale ferată de mare viteza pe Coridorul IV Pan-european ( Arad-Timişoara-Caransebeş, Drobeta Turnul Severin- Craiova-Calafat/ Bucuresti, Canalul Dunăre – Bucureşti

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA