AcasăEvenimentPROGRAM SPECIAL - În școlile din Maramureș programul e... altfel de Ziua...

PROGRAM SPECIAL – În școlile din Maramureș programul e… altfel de Ziua Internațională a Educației

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGRAM SPECIAL Elevii și studenții au program special pe 5 octombrie, când este marcată Ziua Internaţională a Educaţiei.

PROGRAM SPECIAL  Nu se merge la cursuri, însă în fiecare unitate de învățământ se organizează diferite activități care să reamintească faptul că educaţia stă la baza unei reușite profesionale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, Adriana Meșter, “ordinul de ministru care vizează structura anului școlar prevede la articolul numărul 4 faptul că în anumite zile de pe parcursul unui an școlar nu se fac cursuri, însă unitățile de învățământ marchează prin manifestări specifice aceste zile.

Este vorba despre ziua de 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației, 5 iunie – Ziua Învățătorului, respectiv 1 iunie – Ziua internațională a Copilului. Ministerul lasă practic la latitudinea unităților de învățământ felul în care este sărbătorită aceasta zi”.

Citeşte şi CU PROBLEME – Nu toți elevii din Maramureș au manuale din care să învețe

Potrivit oficialilor din învățământ, prin marcarea acestei zile se doreşte să se atragă atenția asupra condiţiilor în care cadrele didactice din anumite zone îşi desfăşoară activitatea, dar și asupra salariilor mici ale acestora.

C.A.

sursa foto

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA