AcasăEvenimentPROGRAM LUNA IULIE – Vezi ce activități și evenimente au loc în...

PROGRAM LUNA IULIE – Vezi ce activități și evenimente au loc în cadrul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România

DISTRIBUIȚI

PROGRAM LUNA IULIE   Programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România aduce în luna iulie 2018 oportunități atractive pentru tineri, astfel încât aceștia să fie activi și determinați să se implice în comunitate.

În ceea ce privește programul Baia Mare – Capitala Tineretului din România, în calendarul de activități vor fi incluse proiecte și evenimente axate pe dezvoltare personală, oportunități de învățare non-formală, cultură și interculturalitate, voluntariat, participarea și implicarea civică a tinerilor, sănătate și sport, incluziune socială, industrii creative, dezvoltare profesională și angajabilitate.

În luna iulie se vor desfășura următoarele proiecte, evenimente și activități dedicate tinerilor:

2 – 6 iulie – Palatul Copiilor Baia Mare organizează Festivalul Internațional „Ursulețul de Aur” – Baia Mare a devenit „capitala muzicii ușoare pentru copii”, la cele 34 de ediții anterioare au urcat pe scena de concurs peste 7000 de interpreți din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani. În cele două spectacole-concurs de interpretare muzicală vor evolua aproximativ 200 de interpreți-soliști vocali și grupuri vocale.

6 – 8 iulie – Baia Mare Beach Handball Challenge Editia III | Turneu amatori – Trei zile pline de distracție, voie bună, handbal pe plajă, soare din abundență, în care cuvântul cheie va fi „fair play”. Competiția este organizată de CS MARTA Baia Mare și se adresează iubitorilor de handbal – amatori sau profesioniști – din toată țara și va avea două categorii: feminin și masculin.

8 iulieZiua Picnicului – reprezintă o activitate prin care Asociația Esperando dorește să readucă băimărenilor simplitatea de odinioară când o pătură, un sandwish și apa erau suficiente pentru a petrece o duminică împreună cu familia, bucurându-se de soare, natură și de cei dragi.

9 – 10 iulie – Baia Mare Beach Volley Challenge – Beach Volley – este o competiție organizată de CS MARTA Baia Mare pentru toți iubitorii de volei, care va avea loc pe plaja de la munte. Două zile pline în care nisipul fierbinte, muzica și voleiul vor face echipă pentru a oferi un spectacol de zile mari. Evenimentul este organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș – Centrul de Tineret Baia Mare.

12 iulie – PicniCafe – este o cafenea publică, o întâlnire a lucrătorilor de tineret cu tinerii într-un cadru super relaxat. Scopul principal al acestui proiect este identificarea nevoilor și găsirea de soluții pentru o parte din problemele cu care tinerii se confruntăm zilnic.

13 – 15 iulie – EBT | Baia Mare Beach Handball Challenge – CS MARTA Baia Mare organizează primul turneu european oficial de beach handball din România, care va avea loc în Baia Mare.

13-15 iulie – #UTurnTrainings – noțiuni de bază în consiliere – este un training organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș care se adresează tuturor tinerilor și vizează dezvoltarea de competențe de bază în domeniul consilierii.

16-18 iulie – #UTurnTrainings – Public-Speaking – un training organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș care are ca scop dezvoltarea de competențe de discurs public.

16 – 31 iulie – ATAC – Acțiunea Tinerilor Ajută Comunitatea este un proiect organizat de Fundația de Voluntari Somaschi și cuprinde ateliere pentru tineri din comunități dezavantajate, animații sociale în comunități dezavantajate și integrarea tinerilor din aceste comunități prin participare la alte evenimente din cadrul programului Baia Mare – Capitala Tineretului din România.

23 – 31 iulie  – Tabere de animare – proiect organizat de Fundația de Voluntari Somaschi și constă în ducerea în comunitățile dezavantajate activități de animație, ateliere manuale, sport, sprijin în activități practice, distribuire ajutoare etc.

26 iulie –  Connecting for Inclusion – eveniment de tip bibliotecă vie, unde cărțile vor fi voluntari, lucrători de tineret, solicitanți de azil,  refugiați, iar tematicile vor fi: migrație și tineret. Proiectul este organizat de de Fundația de Voluntari Somaschi.

29 iulie – Ziua Picnicului – reprezintă o activitate prin care Asociația Esperando dorește să readucă băimărenilor simplitatea de odinioară când o pătură, un sandwish și apa erau suficiente pentru a petrece o duminică împreună cu familia, bucurându-se de soare, natură și de cei dragi.

11 – 12 iulie – Baia Mare Beach Soccer Challenge | Editia a II-a – În urma succesului pe care l-a avut prima ediție de beach soccer în 2017, CS MARTA Baia Mare a decis să ofere și anul acesta o bucurie iubitorilor fotbalului și îi invită pe plaja de la munte.

23 – 25 iulie – #UTurnTrainings – Promovare în Social Media – este un training organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Maramureș care se adresează tinerilor și vizează dezvoltarea competențelor de promovare online.

 

Evenimentele aflate în desfășurare în luna iulie încă din luna iunie sunt:

Donează sânge, salvează vieți! –  Proiectul este organizat de Rotaract TEAM Baia Mare și își propune să aducă în atenția publicului nevoia urgentă de sânge, să facă cunoscută procedura de colectare a sângelui și să informeze populația cu privire la această necesitate. Scopul proiectului este creșterea numărului de donatori de sânge la nivel național sau la nivelul fiecărei comunități în care se află un club Rotaract.

Xpress – este un proiect al Asociației D.E.I.S dedicat tinerilor pasionați de teatru și dans, oferindu-le oportunitatea de a învăța să își exprime emoțiile prin artă, de la profesioniști, dar și oportunitatea de a-și dezvolta talentul și a-l oferi publicul în cadrul unor reprezentații. Proiectul are doua mari părți: Dance your emotions (perioadă curs de dans: iunie – octombrie 2018); Teatru senzorial (perioadă workshop: septembrie – octombrie 2018).

Pentru a fi la curent cu activitățile desfășurate în cadrul programul vă invităm să urmăriți pagina oficială de Facebook: Baia Mare – Capitala Tineretului din România și site-ul www.baiamare2018.ro.

 

Informații furnizate de Ioana GRAD, Coordonator evenimente BMCTR

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA