AcasăEvenimentPROGRAM LITURGHII - Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” ROHIA - Adormirea Maicii...

PROGRAM LITURGHII – Hramul Mănăstirii „Sfânta Ana” ROHIA – Adormirea Maicii Domnului

DISTRIBUIȚI

PROGRAM LITURGHII. Praznicul Adormirii Maicii Domnului, este sărbătoarea cea mai iubită şi cinstită de creştinii ortodocşi din toată ţara dar mai ales în Transilvania şi Maramureş. De nouăzeci de ani, credincioşii din Ardeal dar nu numai, în fiecare an, cu două, trei zile înainte urcă Dealul Viei de la Rohia, pentru a se închina Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni, aşa cum spune cântarea: Am venit Măicuţă să Te mai vedem şi să-ţi spunem dorul cel avem.
Obştea Mănăstirii „Sfânta Ana” Rohia împreună cu credincioşii, şi anul acesta s-au pregătit după cuviinţă pentru a o cinstii pe Maica Domnului şi îşi aşteaptă Arhiereul, pe Preasfinţitul Părinte Episcop Justin Sigheteanul pentru a patrona hramul mănăstirii şi a marca cei nouăzeci de ani de viaţă monahală la Mănăstirea Rohia. Anul acesta în 15 august se împlinesc 90 de ani de când preotul Nicolae Gherman a întemeiat această vatră monahală, Episcopul Nicolae Ivan care a avut o vocaţie de ctitor a sfinţit-o, iar acum fiul mănăstirii, Episcopul Justin Sigheteanul care a rectitorit mănăstirea este aşteptat să binecuvinteze obştea şi pelerini ce vor venii la Maica Domnului de la Rohia.

Programul slujbelor

Sâmbătă, 13 august:
– la ora 12, oo – Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, va fi scoasă din Paraclisul Sfântul Ierarh Nicolae în pridvorul biserici mari pentru închinarea pelerinilor, unde va ramânea pâna în dupa masa zilei de 15 august;
– la ora 17,oo – Vecernia şi Paraclisul Maicii Domnului;
– la ora 22, oo ; – Miezonoptica si dezlegări;

Duminică, 14 august:
– ora 8,30 – Slujba Utreniei, iar de la ora 9,30 Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie. Cuvânt de învăţătură;
– ora 17,oo – Vecernia mare cu Litie, Acatistul Adormirii Maicii Domnului săvârşite de către Preasfinţitul Părinte JUSTIN SIGHETEANUL Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului înconjurat de un sobor de stareţi, preoţi si diaconi. Cuvânt de învăţătură al Preasfinţiei Sale, Preasfinţitul Părinte Episcop Justin Sigheteanul.

– orele 21,30 – Slujba Privegherii: Utrenia, Prohodul Maicii Domnului, Paraclisul Maicii Domnului si Dezlegări; În timpul privegherii cei care se vor pregăti, pot să se mărturisească şi apoi de la ora 3 să se împărtăşească.

Luni, 15 august; Praznicul Adormirii Maicii Domnului

– ora 3,oo – Prima Sfântă Liturghie pentru împărtăşirea credinciosilor;
– ora 6,oo – Sfintirea Apei;

– ora 7,oo – Taina Sfântului Maslu;

– ora 9,15 – Primirea Ierarhului de către soborul slujitor pe Altarul de vară. De la ora 9,30 – Sfânta Liturghie arhiereasca oficiata în sobor de stareţi, preoţi şi diaconi de către Preasfinţitul Părinte Episcop JUSTIN Sigheteanul al Maramuresului si Satmarului, în prezenţa a miilor de pelerini, academicieni şi iubitori ai Maicii Domnului din Muntele cel sfânt al Rohiei. Cuvântul de învăţătură.
Toti credincioşi prezenţi la hramul Mănăstirii Rohia, vor primi o masa caldă din partea credincioşilor Parohiei Groşii Ţibleşului, atât în ajun după slujba Vecerniei cât şi în ziua Praznicului după Sfânta Liturghie.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA