spot_img
AcasăActualitateSocialPROGNOZA METEO - Vremea se răceşte în următoarele zile

PROGNOZA METEO – Vremea se răceşte în următoarele zile

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO Meteorologii anunţă că vremea va fi predominant închisă, iar dimineata si noaptea vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă. De miercuri, vremea va fi deosebit de rece pentru acestă dată în cea mai mare parte a ţării.

 PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. În interiorul arcului carpatic vremea se va menţine caldă pentru această dată, cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse, mai ales dimineaţa, se va semnala ceaţă.

În restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei şi cu precădere în zonele joase de relief, vremea va fi predominant închisă, cu ceaţă şi trecător burniţă.
În cursul nopţii va ploua slab, local în Banat şi Oltenia şi cu totul izolat în Crisana si Muntenia. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în sudul Banatului.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 4 si 14 grade. (2..3 grade in nordul Moldovei si 15-16 grade in Dealurile de Vest).
DUMINICĂ. Vremea va fi în general închisă. În prima parte a zilei, local va ploua în vest şi în sud-vest, iar începând de după-amiază, dar mai ales în timpul nopţii se vor semnala precipitatii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare în nordul si centrul ţării.
Treptat vor predomina ninsorile în zona montană, cu precădere în cea a Carpaţilor Orientali şi Meridionali. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări temporare în special în regiunile nordice şi centrale, iar la munte va deveni tare, viscolind ninsoarea.
Îndeosebi dimineaţa va mai fi ceată pe spatii mici în estul, centrul si în sudul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 si 10 grade. (2 grade in estul Transilvaniei si 12 grade in dealurile Moldovei si pe litoral).
LUNI. Valorile termice vor marca o scădere, astfel că vremea va deveni rece pentru această dată în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între -1 grad in estul Transilvaniei si 9 grade in nordul Olteniei si sudul Dobrogei). Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe cantitativ.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare, local la munte, precum şi în nord, centru şi nord-est şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, pe spaţii restrânse în sud şi sud-est şi izolat în rest.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Oltenia, sudul Banatului, Transilvania, Maramureş şi nordul Moldovei, dar mai ales în zona montană, iar pe creste va fi tare, viscolind şi spulberând zăpada.

 

TENDINŢA PENTRU MARTI. Vremea va continua să se răcească în toată tara, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade in estul Transilvaniei si 4-5 grade în Oltenia.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare îndeosebi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale, precum şi în cele sudice, unde pe arii restrânse va ninge slab.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi izolat în rest, dar cu viteze mai mari la munte, unde va continua să viscolească şi să spulbere zăpada.

TENDINŢA PENTRU MIERCURI ŞI JOI. Vremea va fi deosebit de rece pentru acestă dată în cea mai mare parte a ţării.

Probabilitatea de apariţie a precipitatilor va fi ridicată îndeosebi în regiunile nordice, vestice si centrale, precum şi în zona de munte, mai ales în ultimele două zile ale intervalului, iar acestea vor fi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

sursa

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA