spot_img
AcasăActualitateSocialPROGNOZA METEO - Vreme la extreme în weekend

PROGNOZA METEO – Vreme la extreme în weekend

DISTRIBUIȚI

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru acest sfârșit de săptămână. Dacă în unele regiuni ale țării va fi vreme caldă, în altele vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vineri vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, îndeosebi în regiunile extracarpatice. În vestul, centrul şi nordul teritoriului, treptat înnorările se vor accentua, iar aria precipitaţiilor va fi în extindere. Astfel, pe parcursul zilei, ploile se vor semnala în Maramureş şi izolat în nordul Crişanei, al Transilvaniei şi Moldovei, pentru ca noaptea acestea să fie prezente în vest şi nord şi local în centru şi nord-est. Izolat în zonele de munte şi în Maramureş, cantităţile de apă vor depăşi 15-20 l/mp. Pe crestele înalte ale Carpaţilor Orientali, trecător, se vor semnala precipitaţii mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul nopţii, când numai cu totul izolat este posibil să plouă slab.

Vântul va prezenta intensificări până la tare la munte, dar local şi temporar şi în celelalte zone. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 2 şi 11 grade.

Sâmbătă vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această dată din an, urmând a se înregistra o maximă în jurul valorii de 18 grade şi o minimă de 9…10 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condiţiile de ploaie slabă vor fi reduse. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări spre sfârşitul intervalului.

La munte vremea se va răci semnificativ în masivele vestice şi nordice. Cerul va fi noros, temporar vor cădea precipitaţii în cea mai mare parte a zonei montane, iar cantităţile de apă vor fi însemnate, local, peste 25-30 l/mp. În Munţii Apuseni şi grupele nordice ale Carpaţilor Orientali, dar şi la înălţimi de peste 1800 de metri în celelalte masive, treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări, iar în zona înaltă va sufla tare.

Duminică vremea va continua să se răcească. Cerul va avea înnorări şi local vor cădea precipitaţii mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări.
Libertatea.ro

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA