AcasăActualitatePROGNOZA METEO – Vezi cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

PROGNOZA METEO – Vezi cum va fi vremea în minivacanța de Rusalii

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO  Vremea pe 26 mai 2018 va fi caldă, cu temperaturi de peste 30 de grade în unele zone, nu însă şi pe litoral, unde va fi instabilitate. Prognoza meteo arată că vor fi temperaturi ridicate în întreaga minivacanţă de Rusalii. Vor fi însă şi ploi torenţiale şi furtuni de scurtă durată.

Sâmbătă, vremea va fi caldă, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii mai în aproape toată ţara; maximele se vor situa între 22…24 de grade pe litoral şi în jurul a 30 de grade în Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, mai accentuate în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii; vor fi averse şi descărcări electrice local în zonele montane şi submontane, în regiunile sudice, dar şi în partea de nord-vest a teritoriului şi pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sud-estice, dar de scurtă durată şi în zonele cu manifestări de instabilitate atmosferică. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. Presiunea atmosferica va creşte către normalul baric.

Duminică, potrivit ANM, vremea va fi în continuare caldă în majoritatea zonelor ţării. Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei în vest şi în sud-vest, precum şi la munte, unde vor fi înnorări temporar accentuate şi local averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat ploile vor avea caracter torenţial şi va cădea grindină.

Luni, vremea va fi caldă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara în regiunile vestice şi în zonele montane şi submontane; vor fi averse -izolat torenţiale- însoţite de descărcări electrice în Carpaţii Occidentali şi în vestul Meridionalilor, local în Banat, Crişana şi Maramureş şi dealurile Olteniei şi pe spaţii mici în restul zonei montane, în Transilvania şi nord-vestul Munteniei.

 

Sursă info și foto: Observator.TV

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA