AcasăActualitatePROGNOZA METEO - Vremea se răceşte dramatic în weekend

PROGNOZA METEO – Vremea se răceşte dramatic în weekend

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO Vremea pe 16 martie 2018 rămâne caldă, dar se răceşte brusc şi dramatic în weekend, anunţă prognoza meteo ANM. Se anunţă ninsori şi ploi şi temperaturi negative noaptea.

Vineri, 16 martie, în cea mai mare parte a ţării vremea va fi caldă pentru a doua decadă a lunii martie, conform Observator.

Cerul va prezenta înnorări temporare şi va ploua pe arii relativ extinse în jumătatea de vest a teritoriului, precum şi la munte şi izolat în rest. În zonele montane înalte, în general la peste 1700 de metri, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Vântul se va intensifica temporar la munte, unde pe creste viteza la rafală va depăşi 70…80 km/h, dar la cote mai reduse şi pentru scurtă durată şi în regiunile vestice, centrale şi estice.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 18 grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime în general între 0 şi 9 grade.

În special la începutul intervalului, în estul, centrul şi sud-estul ţării, pe arii restrânse se va semnala ceaţă.

Presiunea atmosferica va scădea.

Sâmbătă, 17 martie, vremea se va răci accentuat în nord-estul ţării, în timp ce în rest valorile termice se vor menţine peste mediile multianuale.

Astfel, temperaturile maxime vor fi de la 2…4 grade în nordul Moldovei până în jurul a 22 de grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei. Cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 şi 8 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse, la început în vest şi nord-vest, apoi şi în centru şi nord-est.

În aceste zone, îndeosebi spre seară şi noaptea cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 35 l/mp. Vor fi ploi, însă în nordul şi centrul Moldovei. Treptat vor predomina ninsorile. În zonele montane înalte şi trecător în estul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi precipitaţii mixte.

Spre seară şi în cursul nopţii în regiunile nord-estice şi în zona Carpaţilor Orientali, izolat vor fi condiţii de polei.

În restul ţării înnorările vor fi temporare şi numai izolat, se vor semnala ploi slabe de scurtă durată. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. La începutul intervalului, în zonele joase, izolat va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va continua să scadă.

Duminică, 18 martie, vremea se va răci accentuat. Astfel temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 şi 11 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei. Cele minime în general între -8 şi 0 grade.

Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii în jumătatea estică a teritoriului şi pe arii mai restrânse, la începutul intervalului şi în rest.

În Moldova vor predomina ninsorile, în Muntenia şi Dobrogea vor fi precipitaţii mixte. În celelalte regiuni vor fi mai ales ploi.

În masivele nordice ale Carpaţilor Orientali va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei montane precipitaţiile vor fi mixte. Vor fi condiţii de producere a poleiului.

Local cantităţile de apă vor fi însemnate. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute la munte, dar şi în est şi în sud-est.

Sursa info Observator

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA