AcasăActualitatePROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND - Vreme frumoasă şi ploi de scurtă durată...

PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND – Vreme frumoasă şi ploi de scurtă durată în Maramureş

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO PENTRU WEEKEND Vremea pe 13 aprilie va fi foarte caldă, cu temperaturi până la 27 de grade, dar şi cu ploi în unele regiuni. Prognoza meteo anunţă o căldură greu de suportat şi în weekend.

Vineri, vremea se va menţine mai caldă decât normal în a doua decadă a lunii aprilie în aproape toată ţara, cu temperaturi maxime ce se vor încadra între 19 şi 27 grade, cu valori în continuare mai mici pe litoral unde se vor înregistra 12…16 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în jumătatea de nord-vest; vor fi ploi de scurtă durată, însoţite de descărcări electrice şi posibil de intensificări ale vântului în Banat şi Crişana, local în Oltenia, vestul şi nordul Transilvaniei, iar seara şi noaptea şi în Maramureş şi nordul Moldovei.

Izolat se vor înregistra cantităţi de apă de 10…15 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade. În primele ore ale zilei şi din nou spre sfârşitul intervalului va fi ceaţă în estul Munteniei şi în Dobrogea, în special în zona costieră.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales în orele după-amiezii când vor fi averse şi descărcări electrice în Carpaţii Orientali şi local în restul zonei montane şi pe arii restrânse în Moldova şi Transilvania, iar în celelalte regiuni astfel de fenomene vor fi posibile cu totul izolat.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului şi de scurtă durată şi în celelalte zone, asociat averselor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 18 şi 26 de grade, mai scăzute în zona litorală, unde se vor înregistra între 13 şi 17 grade, iar în primele ore va mai fi ceaţă; minimele termice vor fi cuprinse între 4 şi 14 grade.

Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi în continuare mai caldă decât în mod obişnuit pentru mijlocul lunii aprilie în majoritatea zonelor ţării.

Temperaturile maxime se vor încadra între 13…15 grade pe litoral şi 27…28 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime în general între 4 şi 14 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales după-amiaza în zona montană unde izolat vor fi condiţii pentru averse şi descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul, estul ţării şi la munte. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

Sursa info Observator

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA