AcasăActualitateSocialPROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE - Află când revine vremea de toamnă...

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE – Află când revine vremea de toamnă caldă

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE ZILE Ploile vor continua în următoarele zile, însă vor scădea în intensitate, iar vântul se va mai domoli. Din fericire, vremea ne va mai da o mostră de toamnă caldă în cursul acestei săptămâni.

La noapte cerul va fi mai mult noros în sud-vestul și sudul țării, unde va mai ploua, iar local cantităţile de precipitaţii vor depăşi 10-15 l/mp şi izolat 20 l/mp.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare iar ploile pe arii restrânse. La altitudini mai mari de 1500 m se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări îndeosebi în sudul și sud-estul țării – cu viteze de până la 55-75 km/h, precum și la munte, mai ales în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 10 grade.

Miercuri, vremea se va ameliora sub aspectul precipitațiilor, dar regimul termic va fi mai scăzut decât cel specific acestei date.

Cerul va fi variabil cu înnorări temporare, dar numai pe arii restrânse vor fi ploi slabe, ziua în regiunile sudice și sud-vestice, iar noaptea în extremitatea nordică a teritoriului.

În zona montană, izolat se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, iar în prima parte a intervalului și în sudul și sud-estul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei și 15 grade în Dealurile de Vest. Temperaturile minime se vor încadra între 0 și 7 grade.

Joi, vremea se va încălzi în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea nordică a țării precum și la munte, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare, îndeosebi în zona montană.

Temperaturile maxime, în jurul normelor climatologic specifice acestei perioade, se vor situa între 10 grade în Maramureș și 20 de grade în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief vor fi condiții de ceață.

Vineri, în vestul, nordul și centrul țării, cerul va fi noros și va ploua, în general slab cantitativ.

În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe, în timpul nopții.

Vântul va prezenta intensificări temporare, îndeosebi la munte.

Temperaturile maxime, ușor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, se vor încadra între 11 grade în Maramureș și 23 de grade, în sud-vestul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade.

Sâmbătă, se va răci față de ziua precedentă, dar temperaturile se vor menține în jurul nomelor climatologice specifice acestei date.

Cerul va prezenta înnorări temporare și local va ploua slab în majoritatea regiunilor.

În zona montană înaltă se vor semnala precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat cu unele intensificări în zonele de munte și cele vestice.

Temperaturile maxime se vor situa între 8 și 17 grade, iar cele minime, în general, între 2 și 9 grade.

 

Info

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA