actualmm.ro

Acasă Actualitate PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI - Află cum va fi vremea...

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI – Află cum va fi vremea în Maramureş şi în ţară începând de joi

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTOARELE DOUĂ SĂPTĂMÂNI Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat pe site-ul oficial prognoza pentru următoarele două săptămâni.

Potrivit meteorologilor, vremea va fi relativ normală pentru această perioadă.

În Banat, valorile termice diurne vor marca o creştere treptată până spre sfârşitul primei săptămâni de prognoză, când se vor apropia şi vor depăşi uşor pragurile caracteristice acestei perioade, cu maxime în jurul a 8 – 10 grade.

Sâmbătă şi duminică vor marca o scădere uşoară, cu o revenire timidă la începutul celei de-a doua săptămâni, precedată de un proces de continuă răcire, astfel că spre sfârşitul intervalului, maximele vor atinge valori de 4-6 grade.

În ce priveşte evoluţia valorilor nocturne, acestea se vor menţine sub pragul de îngheţ în primele nopţi din săptămână, cu valori medii cuprinse între -4 şi -2 grade.

Primul weekend al intervalului va aduce o influenţă mai caldă, ce va determina valori uşor pozitive, însă finalul celei de-a doua săptămâni va intra pe o tendinţă de scădere, până în jurul a zero grade.

Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la mijlocul primei săptămâni, cât şi în cea de-a doua săptămână a intervalului de prognoză, însă cantităţile de apă nu vor fi semnificative.

În Crişana, primele două zile din interval vor fi caracterizate de o vreme rece, cu maxime în jurul a -2 până la 2 grade, şi minime de la -4 la -2 grade.

De miercuri, însă, valorile termice vor marca o creştere treptată, până spre mijlocul celei de-a doua săptămâni, perioadă în care se vor înregistra în medie maxime de 7 – 10 grade şi minime de la -2 la 2 grade.

După 13 decembrie, o nouă masă de aer rece va determina scăderea temperaturilor la niveluri apropiate de cele caracteristice celei de-a doua decadă a lunii decembrie, cu maxime de 4-5 grade şi minime de la -2 la zero grade.

Precipitaţiile se vor semnala pe spaţii restrânse şi vor fi slabe cantitativ în perioada 4-9 decembrie.

După acest interval acestea vor avea o frecvenţă mai mare, însă în medie nu vor fi însemnate cantitativ.

În Maramureş, temperaturile maxime vor înregistra în medie valori negative în primele zile din interval, undeva în jurul a -3 până la -1 grad.

Apoi vor marca o creştere treptată spre valori pozitive, de 2-3 grade în jurul datei de 13 decembrie.

Acest episod va fi precedat totuşi de o răcire uşoară pâna la finalul celei de-a doua săptămâni, când temperaturile diurne vor coborî din nou sub zero grade.

Temperaturile minime se vor situa preponderent sub limita îngheţului, cu cele mai scăzute valori în prima săptămână când vor coborî până spre -6 şi -4 grade şi cele mai ridicate în noaptea de 13 spre 14 decembrie, când se estimează a se înregistra în jur de două grade.

Se vor semnala precipitaţii slabe în intervalul 4-7 decembrie şi, din nou, în perioada 9-17 decembrie.

Între aceste episoade probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi foarte scăzută.

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării citiţi AICI

 

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Proctoline
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

DIN CE ÎN CE MAI MULTE CAZURI – Două băimărence BĂTUTE și amenințate au cerut ajutorul Poliției

Ieri, poliţiştii maramureşeni au emis alte două noi ordine de protecţie provizorii împotriva a doi bărbaţi. În primul caz, fostul concubin al unei femei...

DE AZI, ÎN ACȚIUNE! – Polițiștii maramureșeni au primit 116 autospeciale NOI anul acesta. A fost distribuit și ultimul lot de autospeciale

Ieri, 19 octombrie 2020 Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş a primit ultimul lot de autospeciale, astfel încât, pe parcursul acestui an, instituţia noastră...

SCENARIU ROȘU – Încă doi elevi, dar și doi profesori infectați cu COVID-19 la școala “Lucian Blaga” din Baia Mare

Au trecut deja câteva zile de la primul caz confirmat la Școala Gimnazială ”Lucian Blaga” Baia Mare. Atunci, autoritățile au confirmat infectarea cu Sars-CoV-2...

ACCIDENT MORTAL ÎN MARAMUREȘ – Pieton DECEDAT după ce a fost lovit de mașină în timp ce traversa strada

Azi, 20 octombrie, ora 8.40, polițiștii au fost sesizați cu privire la faptul că pe D.J.186 în comuna Bârsana, sat Nănești, a avut loc...

ULTIMA ORĂ: DOLIU ÎN MARAMUREȘ – Vasile Mih, directorul CN “Dragoș Vodă” din Sighet, a pierdut lupta cu virusul

Vești triste vin de la Spitalul Suport (TBC) pentru Coronavirus din Baia Mare. Vasile Mih, directorul Colegiului Național “Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației a...