AcasăActualitatePROGNOZA METEO PENTRU LUNILE DE VARĂ - Va fi o vară toridă,...

PROGNOZA METEO PENTRU LUNILE DE VARĂ – Va fi o vară toridă, cu furtuni puternice şi o perioadă de secetă

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO PENTRU LUNILE DE VARĂ Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat estimările meteorologice pentru intervalul iunie-august 2017. Ne aşteaptă o vară caniculară, cu temperaturi peste medie, furtuni şi secetă accentuată în multe zone ale ţării.

Pentru luna iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, în general, în apropierea mediei climatologice, iar cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând zonele de munte unde vor fi normale sau uşor excedentare, conform Observator.

În luna iulie, temperatura medie lunară a aerului va fi mai ridicată decât normă climatologică, îndeosebi în sudul, sud-estul şi vestul ţării.

Cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în toată ţară. Deficitul cel mai pronunţat s-ar putea înregistra în sudul, sud-estul şi estul teritoriului.

Pentru august, temperaturile medii lunare se vor menţine peste normele climatologice în sudul, sudestul şi vestul ţării şi vor fi apropiate de normal în rest.

Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în toată ţară, iar cantităţile cele mai scăzute s-ar putea consemna în sud, sud-est şi sud-vest.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distribuţia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durata scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

sursa INFO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA