spot_img
AcasăActualitateSocialPROGNOZA METEO până la sfârșitul lunii. Ce temperaturi vor fi şi cât...

PROGNOZA METEO până la sfârșitul lunii. Ce temperaturi vor fi şi cât va ploua în Transilvania și în Maramureș

DISTRIBUIȚI

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice şi a precipitaţiilor ce se vor produce în intervalul 16 octombrie – 29 octombrie, în fiecare regiune a ţării. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
În Transilvania, tendinţa generală a valorilor termice va fi de scădere, deşi acestea vor continua să fie peste mediile climatologice până spre 22 octombrie. Temperaturile maxime vor coborî de la o medie de 24 de grade în prima zi, până la 14…16 grade spre finalul intervalului, iar minimele vor marca o scădere medie cu până la 8…10 grade. Va ploua, în general slab, la începutul intervalului şi după data de 22 octombrie.

În Maramureș vremea se va răci accentuat în data de 17 octombrie, când media valorilor maxime nu va mai depăşi 16 grade, apoi temperaturile vor creşte din nou, până spre 22 de grade în 19 şi 20 octombrie. În a doua parte a intervalului regimul termic va deveni normal, astfel că maximele vor fi, în medie, de 14…16 grade, iar minimele se vor situa în jurul a 4 grade.
Va ploua în primele zile, când vor fi şi averse mai importante cantitativ, apoi ploi în general slabe vor fi de aşteptat în 22 şi 23 octombrie şi spre sfârşitul intervalului.

La munte, vremea va avea o tendinţă generală de răcire, mai pronunţată între 22 şi 24 octombrie, când atât maximele cât şi minimele vor scădea cu 8…10 grade. În a doua parte a intervalului sunt de aşteptat temperaturi normale pentru această perioadă a anului şi care, în medie, nu vor mai depăşi la valorile maxime 8 grade, în timp ce minimele vor fi în apropierea limitei îngheţului. Va ploua în primele două zile, când vor fi averse şi, posibil, pe arii restrânse, cantităţi mai importante de apă, apoi sunt de aşteptat ploi slabe, în a doua parte a intervalului.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA