AcasăActualitateSocialPROGNOZA METEO - Cum va fi vremea în săptămâna 24-30 mai

PROGNOZA METEO – Cum va fi vremea în săptămâna 24-30 mai

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA METEO Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru săptămâna 24-30 mai. Potrivit acesteia, vremea va fi instabilă cu variații destul de mari de temperaturi.

Luni, în ţară, pe parcursul zilei regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai scăzute decât cele climatologic specifice în ultima decadă de aprilie, astfel că cele maxime vor fi cuprinse între 6-8 grade în zonele depresionare din nord-vest și centru și 16-17 grade izolat în Câmpia Română și Lunca Dunării, conform Libertatea.

Cerul va avea înnorări temporar accentuate în vest, nord-vest și centru, iar în a doua parte a zilei și la începutul nopții și în sud-est și vor fi averse de ploaie, dar, izolat și trecător, în Maramureș și Transilvania și de lapoviță sau ninsoare.

În zona montană, mai ales la altitudini mari, vor predomina ninsorile. Local în Muntenia și în sudul Dobrogei se vor semnala și descărcări electrice și va fi posibil să cadă măzăriche sau grindină.

Precipitațiile vor fi în general slabe și doar pe arii restrânse se pot înregistra cantități de apă moderate (10-15 l/mp). În Moldova și Oltenia vor fi înnorări trecătoare și ploi pe spații mici.

În cursul nopții cerul se va degaja în majoritatea zonelor, va fi o vreme foarte rece, cu temperaturi în jurul a 0 grade și chiar ușor negative în vest, centru și nord, dar și în dealurile sudice, zone unde local se va produce brumă; la nivelul întregii țări minimele se vor încadra între -3 și 5 grade.

Vântul va avea intensificări la munte, în special în Carpații Meridionali și Munții Banatului, unde la peste 1800 m rafalele vor depăși 70-75 km/h, trecător viscolind sau spulberând zăpada; în zonele joase de relief vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei.

Marţi, în cea mai mare parte a țării, vremea se va menține mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă din an, în special dimineața și noaptea.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua în nordul, centrul și estul țării, unde pe arii restrânse vor fi averse de ploaie. În Moldova, Bărăgan și Dobrogea se vor semnala izolat descărcări electrice.

În zona montană precipitațiile -slabe cantitativ- vor fi mixte, predominant ninsori la altitudini mari. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate.

Temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade în estul Transilvaniei și 18 grade în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, spre -7 grade. Noaptea, local se va produce brumă.

Miercuri, vremea va fi predominant frumoasă și se va încălzi, astfel încât valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza în zonele de munte, iar seara și noaptea în vest și nord, unde izolat vor fi condiții pentru ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, îndeosebi în zona înaltă, dar trecător și în Banat, Crișana, Dobrogea și Moldova.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 2 și 9 grade, cu valori mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali până spre -2 grade, dar și mai ridicate în Dealurile de Vest, până la 11-12 grade.

În zonele joase de relief, izolat se va semnala ceață, iar în estul Transilvaniei vor mai fi condiții de brumă.

Joi, vremea se va menține în general frumoasă și va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nord-vestul și nordul țării, iar în cursul după-amiezii și la munte, unde izolat vor fi averse, posibil însoțite și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană înaltă și trecător în Banat, Crișana și Moldova.

Temperaturile maxime vor fi între 16 și 24 de grade, cu valori mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa, în general, între 2 și 12 grade. În zonele joase din sudul, centrul și estul țării, dimineața și noaptea, pe arii restrânse vor fi condiții de ceață.

În perioada 28-30 aprilie vremea va fi caldă la începutul intervalului, apoi va intra într-un proces de răcire, începând cu partea de vest a teritoriului. Vor fi ploi, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi temporar și în rest.

sursa INFO

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA