spot_img
AcasăActualitateSocialPROGNOZA ANM - Valori termice apropiate de cele normale în ultimele...

PROGNOZA ANM – Valori termice apropiate de cele normale în ultimele zile din iunie, dar iulie debutează cu caniculă

DISTRIBUIȚI

Valorile termice vor fi, până la sfârșitul lunii iunie, în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime între 26 și 29 de grade Celsius și cu fenomene asociate instabilității atmosferice, însă luna iulie va debuta cu o vreme călduroasă în majoritatea regiunilor țării, relevă prognoza Administrației Naționale de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 22 iunie – 5 iulie 2015, publicată luni.

În Transilvania, în ultima decadă a lunii iunie, valorile termice vor avea ușoare variații de la o zi la alta, dar în general vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23 – 27 de grade Celsius. În schimb, pentru primele zile ale lui iulie, se estimează o creștere semnificativă a temperaturilor, astfel că vremea va deveni local călduroasă. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă în prima parte a intervalului, apoi vor fi în creștere continuă. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala cu probabilitate relativ mare în intervalul 24 – 30 iunie, în data de 25 iunie aversele fiind de așteptat pe areale extinse și în cantități mai însemnate.

În Maramureș, până la sfârșitul lunii iunie, valorile termice vor avea ușoare variații, dar în general vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, cu maxime, în medie regională, de 23 – 25 de grade. În primele zile ale lunii iulie, vremea va deveni local călduroasă, valorile fiind în creștere de la o zi la alta, astfel că maximele temperaturii aerului vor ajunge la 30 – 31 de grade, media pe regiune. Minimele termice se vor situa ușor sub mediile multianuale în prima parte a intervalului, apoi vor crește continuu. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala în data de 24 iunie și în intervalul 28 – 30 iunie, în restul perioadei probabilitatea de ploaie fiind redusă.

La munte, până la sfârșitul lunii iunie, valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale perioadei, cu maxime, în medie regională, de 14…18 grade, apoi vremea se va încălzi considerabil. Minimele termice vor caracteriza o vreme răcoroasă la începutul intervalului, apoi vor crește continuu. Fenomene asociate instabilității atmosferice se vor semnala local în perioada 24 – 30 iunie, când vor fi posibile, pe suprafețe mici, cantități de apă mai însemnate, în restul intervalului de referință fiind de așteptat ploi izolate, de scurtă durată.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, menționează ANM.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA