spot_img
AcasăActualitatePROGNOZA ANM PENTRU URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI - Se încălzeşte în aproape toate regiunile...

PROGNOZA ANM PENTRU URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI – Se încălzeşte în aproape toate regiunile țării. Săptămâna viitoare, vremea devine rece

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROGNOZA ANM PENTRU URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI Vremea se va încălzi, începând de marți, în aproape toate regiunile țării, urmând ca după primele zile ale săptămânii viitoare să se răcorească treptat, în unele zone fiind o probabilitate ridicată de ploi, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie pentru următoarele 14 zile.

În Banat, în prima parte a intervalului, valorile diurne ale temperaturii aerului vor crește ușor și treptat, de la o medie regională de aproximativ 20 de grade în prima zi, când vremea va fi răcoroasă, spre 25 de grade în intervalul 5-7 septembrie și chiar spre 30 de grade în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni caldă.

”Ulterior, temperaturile maxime vor fi în scădere ușoară de la o zi la alta, astfel încât, în intervalul 15-17 septembrie, valoarea medie la scara întregii regiuni va fi de 24 de grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat, în general, de temperaturi de 10-12 grade, exceptând intervalul 10-13 septembrie, când minimele nocturne vor fi mai ridicate și se vor situa între 14 și 17 grade.

Probabilitatea pentru ploi locale va fi mai mare între 11 și 14 septembrie, iar acestea pot fi mai importante cantitativ pe 11 septembrie”, se arată în document.

În Crișana, după o primă zi răcoroasă, în care temperatura medie maximă nu va depăși 18-19 grade, regimul termic va marca o creștere, astfel încât valorile maxime diurne vor atinge 22-23 de grade între 5 și 8 septembrie, iar între 9 și 13 septembrie va fi vreme caldă, cu temperaturi maxime situate între 25 și 29 de grade, în medie regională.

”Temperaturile minime, situate între 9 și 12 grade, vor caracteriza nopți răcoroase în prima săptămână a intervalului de prognoză, apoi vor marca o creștere, spre valori medii de 14-15 grade, în intervalul 10-13 septembrie.

Ulterior, vremea se va răcori din nou și valorile termice nocturne se vor situa în jurul a 11 grade la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză.

Ploi temporare se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, dar între 11 și 14 septembrie acestea pot fi pe arii mai extinse și mai importante cantitativ”, menționează sursa citată.

Valorile termice diurne vor crește de la o zi la alta în decursul primei săptămâni de prognoză, în Maramureș.

”Astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 17 grade la începutul intervalului, se vor înregistra aproximativ 29 de grade în jurul datei de 11 septembrie, când vremea va deveni caldă pentru perioada respectivă.

Pentru cea de-a doua săptămână, se estimează o scădere treptată a regimului termic, iar în ultimele zile vor fi maxime diurne apropiate de cele normale pentru mijloc de septembrie, de 21-22 de grade, în medie.

Probabilitatea pentru ploi se va menține ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, iar în intervalele 4-7 și 11-14 septembrie se pot cumula cantități de apă mai însemnate”, conform prognozei.

Prognoza meteo pentru celelalte regiuni ale ţării AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA