spot_img
AcasăEvenimentPROFESIONISTUL – Băimăreanul Cosmin Bumbuț a câștigat premiul I la unul dintre...

PROFESIONISTUL – Băimăreanul Cosmin Bumbuț a câștigat premiul I la unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie din lume!

DISTRIBUIȚI

Fotograful Cosmin Bumbut a castigat premiul I la sectiunea ”Arhitectura” a concursului Sony World Photography Awards 2015, una dintre cele mai mari competitii de fotografie din lume.

Cosmin Bumbut, fotograf profesionist din Baia Mare, a fost selectat dintr-un grup de peste 87.000 de persoane inscrise pentru a participa la categoria Professional, sectiunea Arhitectura, pentru seria sa numita Camera intima.

Lucrarea artistului roman prezinta o serie de imagini realizate in celulele a 35 de inchisori din Romania.
”Premiul de la Sony World Photography este cel mai important pe care l-am castigat pana acum. Ma bucur ca fotografiile din proiectul Camera intima au fost apreciate international, mai ales ca, din 2008, de cand am inceput aceasta serie, m-am intrebat cum va fi primita si inteleasa. Camera intima este un spatiu destinat dragostei si tandretei, dar care anuleaza, in acelasi timp, ideea de intimitate”, a declarat Cosmin Bumbut.

Fotografiile castigatoare vor fi prezentate in expozitia Sony World Photography Awards 2015 de la Somerset House, Londra, intre 24 aprilie si 10 mai, si vor fi publicate in catalogul cu acelasi nume. Cosmin Bumbut va primi premiul si un echipament foto Sony de ultima generatie, la gala de deschidere a expozitiei.
Cosmin Bumbut a fost implicat timp de 20 de ani in campanii de advertising si a colaborat cu reviste glossy. In prezent, se concentreaza pe comunitatile marginalizate. A publicat deja o serie care ii are in centru pe detinutii romani, numita Bumbata, si o alta despre viata in Cuba, numita Cuba Continua. A participat la programul The Rosalynn Carter Fellowship si a lucrat la un proiect despre abuzurile asupra minorilor.

”Uniunea Europeana a adus, in 2007, dreptul detinutilor de a primi vizite private. Asta inseamna ca un detinut care este casatorit sau are o relatie poate primi, o data la trei luni, o vizita de doua ore intr-o camera separata din incinta inchisorii. In plus, daca un detinut se casatoreste in inchisoare, poate petrece 48 de ore in camera separata cu sotul sau sotia si are dreptul la o vizita pe luna in primul an de casatorie. Am inceput proiectul in 2008 si acum am fotografiat toate camerele intime din toate penitenciarele din Romania (35 de penitenciare)”, a declarat Cosmin Bumbut.

Ajuns la cea de-a opta editie, concursul patronat de Sony prezinta cele mai bune fotografii contemporane dintr-un grup variat de domenii. Sony World Photography Awards se adreseaza tuturor categoriilor de fotografi, de la cei recunoscuti la nivel global pana la tineri talentati.

Juriul este format din experti recunoscuti la nivel international, iar competitia ofera expunere nu doar pentru castigatori, ci si pentru cei aflati pe lista scurta. Editia din 2015 a Sony World Photography Awards a atras un numar record de 183.737 de imagini propuse de concurenti din 177 de tari, confirmand astfel statutul de unul dintre cele mai mari concursuri de fotografie din lume.

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA