AcasăActualitatePoliticProcurorul general: Tentativa de sinucidere a lui Năstase a existat. Nu există...

Procurorul general: Tentativa de sinucidere a lui Năstase a existat. Nu există nicio suspiciune

DISTRIBUIȚI

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a declarat azi, spulberând astfel speculaţiile făcute de adversarii fostului premier, că tentativa de sinucidere a lui Adrian Năstase a existat, şi că nu aceasta este problema neexecutării mandatului de condamnare a fostului premier.
„Nu, nu avem nicio suspiciune că incidentul nu a avut loc. Incidentul a avut loc”, a declarat procurorul general, la CSM, referindu-se la tentativa de sinucidere a lui Năstase.
Cu toate acestea, Kovesi a declarat, tot azi, că există suspiciuni legate de diagnosticul pus de medici lui Adrian Năstase.
Astfel, procurorul general a declarat, marţi dimineaţă, referindu-se la audierea medicului Şerban Brădişteanu, că există suspiciuni cu privire la diagnosticul pus fostului premier şi că urmează să fie verificate toate actele medicale.
„Se verifică documentele medicale, modul în care au fost ele emise”, a spus procurorul general.
Întrebată dacă există suspiciuni legate de diagnosticul pus lui Năstase, Kovesi a răspuns categoric: „Da”.
În ceea ce îi priveşte pe poliţiştii audiaţi la DNA, Kovesi a spus că se verifică dacă poliţiştii care ar fi trebuit să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei în cazul lui Năstase au calitatea de poliţişti judiciari. Ea a spus că verificările vizează respectarea procedurilor legate de punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei în cazul lui Năstase, iar dacă se va constata că poliţiştii nu au respectat aceste proceduri le va fi retras avizul de poliţie judiciară

Preşedintele Colegiului Medicilor: Parchetul este  dependent de „grupări politice”

Chemarea lui Şerban Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit „şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni” este un act foarte grav şi arată o dependenţă a Parchetului de anumite grupări politice, a declarat marţi pentru preşedintele Colegiului Medicilor din România.
„Un medic este obligat, atât prin codul deontologic cât şi prin legea privind drepturile pacienţilor, să pună interesul pacientului deasupra oricăror interese şi orice discriminare este interzisă. Chemarea doctorului Brădişteanu la DNA fără să existe o expertiză care să infirme diagnosticul stabilit şi numai pentru a se da satisfacţie unor politicieni este un act foarte grav pentru societatea românească şi arată o dependenţă a Parchetului de anumite grupări politice şi o abordare comunist-ceauşistă a corpului profesional medical din partea acestor organisme”, a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae.
Preşedintele CMR a adăugat că pentru un medic, un arestat, un condamnat, sărac sau bogat, nu constituie un element de analiză, toţi fiind pacienţi.
Consiliul Naţional al Colegilor Medicilor din România va analiza, în şedinţa de vineri, imixtiunea inacceptabilă în independenţa profesională a medicilor, a mai spus Astărăstoae, după anunţul privind cercetarea lui Şerban Brădişteanu de către procurorii DNA.
Procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul medicului Şerban Brădişteanu şi a trei ofiţeri de poliţie, pentru favorizarea infractorului, într-un dosar în care se fac cercetări privind punerea în aplicare a executării pedepsei dispuse de instanţa supremă în cazul lui Adrian Năstase.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA