AcasăEvenimentProcese în instanţele de judecată: Preoţii şi avocaţii s-au întâlnit azi

Procese în instanţele de judecată: Preoţii şi avocaţii s-au întâlnit azi

DISTRIBUIȚI

Sala ,,Episcop Dr. Vasile Stan,, din Catedrala Episcopală “Sfânta Treime” din Baia Mare a găzduit astăzi o întâlnire cu toţi preoţii şi stareţii din parohiile şi mănăstirile care au procese în instanţele de judecată. Aceasta a  fost prezidată de P.S. Iustin Sigheteanul. A fost vorba, mai exact, despre întâlnirea protoiereilor din eparhie, a preoţilor şi stareţilor din parohiile şi mănăstirile care au procese în instanţele de judecată, atât cu bisericile şi casele parohiale, cât şi cu cimitirele şi terenurile agricole sau forestiere.

Potrivit Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, din partea Centrului Eparhial a participat P.C. Vasile Augustin – vicar administrativ, Ioan Tohătan – consilier juridic şi Ioana Breaz – avocat. “În cadrul întâlnirii Sectorul Canonico-Juridic s-a informat despre toate procesele existente şi a oferit consultanţă preoţilor, iar pentru o mai bună gestionare a situaţiilor s-a cerut ca preoţii şi avocaţii sau casele de avocatură cu care lucrează, să aibă o legătură permanentă cu Sectorul Canonico-Juridic al Episcopiei, care este dator să ofere asistenţă şi consultanţă juridică”, au anunţat oficialii Episcopiei  pe siteul official.

Interesant este însă faptul că nu s-a scris un cuvânt despre numărul exact de procese care există în momentul de faţă în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului.  Vă reamintim că recent Statul Român  a fost amendat de Curtea Europeană  a Drepturilor Omului cu suma de 4300 euro pentru neretrocedarea unei biserici din Bogdan Vodă, localitate în care credincioşii Greco-catolici nu au fost lăsaţi să se roage în biserică, deşi exista o hotărâre în acest sens.

foto:episcopiammsm.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA