AcasăAdministrațiePROCESE - 12 primării din Maramureș acționate în judecată de angajați

PROCESE – 12 primării din Maramureș acționate în judecată de angajați

spot_img

DISTRIBUIȚI

PROCESE  Sute de angajați ai primăriilor din 12 localități maramureșene au întâlnire în acestă toamnă la… tribunal. Asta pentru că cei în cauză s-au săturat să aștepte să le fie acordate drepturile salariale conferite de lege, dar care nu le sunt respectate.

Practic, asistenții persoanelor cu handicap trebuiau să beneficieze încă de la 1 decembrie 2015 de majorarea cu 25% a salariilor, însă nici până acum acest lucru nu sa întâmplat. Pe bună dreptate omenii au încercat să își rezolve problema, așa că au întocmit o sumedenie de adrese și solicitări în urma cărora s-au ales cu certitudinea că legea este încălcată, dar tot fără salarii mărite au rămas. Așa se face că acum vor cere în fața instanței de judecată drepturile care li se cuvin.

„Suntem aproape pe final cu întocmirea documentației pentru deschiderea  proceselor care vizează drepturile acestor persoane. Nu mai putem accepta faptul că acestor persoane ,care sunt în număr de peste 350, le sunt încălcate cu bună știință drepturile, respectiv li se refuză fără motiv aplicarea majorării salariale. Am contactat o casă de avocatură, iar în acest moment se află în derulare deschiderea unor procese pe drepturi salariale neacordate și aici fac referire la acea majorare de 25% care trebuia aplicată încă din decembrie, anul trecut și, care nici acum nu se aplică decât în unele cazuri și doar parțial ”, a declarat liderul Cartel Alfa Maramureș, Florin Hossu.

Hossu susține că pe rol mai sunt procese care vizează neacordarea unor drepturi pentru această categorie de angajați și că unii dintre ei au și câștigat acțiunile introduse în instanță, pentru banii de concediu sau zilele libere.

Liderul Cartel Alfa Maramureș mai arată că nu este exclus ca din același considerent, să le facă primarilor din localitățile în care asistenții peroanelor cu handicap nu primesc majorările salariale amintite, plângere penală pentru abuz în serviciu.

ActualMM

 

 

 

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA