AcasăActualitatePoliticPROBLEME ÎN TERITORIU - Acuzații dure pentru parlamentarii PSD și Dragnea

PROBLEME ÎN TERITORIU – Acuzații dure pentru parlamentarii PSD și Dragnea

DISTRIBUIȚI

Liderii locali ai PSD sunt extrem de nemulțumiți de faptul că ei, spre deosebire de parlamentari, nu vor primi pensii speciale. Aceștia acuză faptul că parlamentarii ar fi făcut acest lucru intenționat, special ca legea dedicată lor să pice la Curtea Constituțională.

„Să nu uităm că legea asta este făcută de parlamentari, care au vrut să îşi acopere pensiile lor (pensiile speciale pentru parlamentari n.r.). Nu au vrut niciodată să treacă, de aia au lăsat o şopârlă în lege, ca să aibă motiv CCR-ul să o respingă”, a declarat un lider judeţean al PSD.

Alții merg cu criticile până la adresa președintelui PSD Liviu Dragnea, care teoretic era văzut ca un susținător al celor din administrația locală.

„Dragnea a tot spus că sprijină această lege. Uitaţi-vă că, din 2012 încoace, orice proiect susţinut de Dragnea a picat sau a fost făcut praf de judecătorii de la Curte”, a declarat un alt lider judeţean al PSD, care se referea la Legea descentralizării, susţinută şi promovată de Liviu Dragnea, dar respinsă cu unanimitate la Curtea Constituţională.

Există însă speranțe pentru liderii locali ca măcar salariile lor să crească, prin legea salarizării unitare. Este o soluție susținută în PSD de Marian Oprișan. Dar potrivit Guvernului, legea salarizării unitare mai are de așteptat din lipsă de fonduri.

Preşedintele UNCJ, Marian Oprişan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a trecut deja peste subiectul pensiilor speciale, însă a explicat că va susţine, în interiorul PSD, legea salarizării unitare, care ar aduce o creştere a salariilor pentru aleşii locali.

„Nu poţi să plăteşti salarii de mizerie în administraţia locală şi să ai pretenţia să ai un act administrativ curat şi să îndepărtezi corupţia. Nu poţi pentru că sumele cu care lucrează aceşti oameni sunt foarte mari, iar presiunea asupra tuturor este imensă”, a explicat Oprişan.

„Eu le-am spus colegilor mei să se gândească totuşi că primarii nu au salarii mari. Primarii au foarte multe constrângeri şi foarte puţine drepturi. Ei sunt consideraţi funcţionari publici, însă nu au drepturile pe care le au funcţionarii publici”, preciza şi Liviu Dragnea, în contextul adoptării legii pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Sursa: stiripesurse.ro

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA