AcasăAlteleEconomicPROBLEME DE LA 1 DECEMBRIE - Românii din străinătate pot fi amendați...

PROBLEME DE LA 1 DECEMBRIE – Românii din străinătate pot fi amendați dacă nu respectă noua lege

DISTRIBUIȚI

PROBLEME DE LA 1 DECEMBRIE  Ziua de 1 Decembrie este data-limită până la care românii din diaspora ar trebui să prezinte documentele necesare pentru schimbarea rezidenței fiscale, conform Ordonanței de Guvern 30/2017.

În caz contrar, aceștia sunt pasibili de amendă.

Potrivit legislației în vigoare, toți românii care au părăsit țara după 30 ianuarie 2012 sunt obligați să își schimbe rezidența fiscală în ţara unde lucrează.

Ttrebuie să își schimbe rezidența fiscală și românii care au plecat înainte de 2012, dar au mai avut venituri și în România, scrie BZI.

Și românii care vor pleca de la 1 ianuarie 2018, pentru mai mult de 180 de zile, trebuie să anunțe ANAF, înainte cu 30 de zile de plecare.

Toate persoanele din aceste trei categorii care nu vor completa acest formular și nu vor cere schimbarea rezidenței fiscale vor primi o amendă de 50-100 lei.

Cei vizați trebuie să completeze formularul, în două exemplare.

Unul dintre formulare va fi depus personal sau prin împuternicire la registratură organului fiscal unde persoană respectivă avea domiciliul fiscal sau se poate trimite prin poștă la ANAF de domiciliu la departamentul „evitarea dublei impuneri”, cu confirmare de primire, al doilea exemplar se pastreaza.

Pe lângă formular, românii sunt obligați să prezinte și următoarele documente, traduse: certificat de rezidență fiscală, copie contract de muncă, copie contract de casă, copie CI sau pașaport, copie card de sănătate și copie carnet de conducere dacă este emis de țară respectivă.

Sursa info şi continuarea AICI

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA