spot_img
AcasăActualitateSocialProbleme cu zonele unde sunt plantați platani în Baia Mare. Tigrul platanului...

Probleme cu zonele unde sunt plantați platani în Baia Mare. Tigrul platanului isi face de cap

DISTRIBUIȚI

Probleme cu zonele unde sunt plantați platani în Baia Mare sunt afectate serios de dăunătorul Tigrul Platanului. Autoritățile au decis să ia măsuri începând cu această săptămână, tocmai pentru a stopa distrugerile. Specialişti din domeniul protecţiei plantelor au depistat şi identificat în zona spaţiilor verzi şi în parcurile din municipiul Baia Mare, unde sunt plantaţi platani, dăunătorul Corythucha ciliata (tigrul platanului).

Acesta se instalează pe partea inferioară a frunzelor şi se hrăneşte cu seva lor. Dăunătorul produce pe partea superioară a frunzelor copacului o decolorare pronunţată. Frunzele puternic infestate au fotosinteza redusă, se decolorează şi se ofilesc. De asemenea,  pe lângă afecţiunile fiziologice cauzate platanilor, dejecţiile acestui organism dăunător degradează spaţiile verzi, dar şi a alte obiecte amplasate sub coroana copacilor. În contact cu pielea umană se produc iritaţii.

Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare: „În perioada 7-12 mai, angajaţii Serviciului Public Ambient Urban vor efectua acţiuni de aplicare a unui tratament fitosanitar cu diferite insecticide şi fungicide împotriva bolilor şi dăunătorilor vegetaţiei pe domeniul public al Municipiului Baia Mare. Tratamentul vizează în special bolile şi dăunătorii identificaţi la specia platan, în conformitate cu avertizarea primită de la staţia de prognoză şi avertizare Baia Mare a Unităţii Fitosanitare din cadrul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Maramureş. În cadrul acţiunii vor fi utilizate substanţe şi produse specifice omologate pentru combaterea dăunătorului numit tigrul platanului”.

Alte măsuri de igienizare a spaţiilor verzi din zona platanilor, recomandate de către specialiştii fitosantari şi care vor fi aplicate în această cauză, se referă la adunarea şi arderea frunzelor infestate.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA