AcasăOPINIIProblema Zilei - Da, Traian Băsescu poate fi învins!

Problema Zilei – Da, Traian Băsescu poate fi învins!

DISTRIBUIȚI

”În urma rugăminților adresate de Traian Băsescu, Raed Arafat a revenit în funcția de subsecretar de stat la Ministerul Sănătății, coordonator al sistemului medical de urgență care include SMURD, UPU și Ambulanța”, scrie Radu Tudor pe blogul său.

Este o recunoștere absolut rușinoasă a înfrângerii din partea președintelui României. A făcut alba-neagra cu un profesionist desăvârșit. Acum vine spășit cu basca-n mână și cere iertare, ca un milog, pe ușa din spate. După ce l-a umilit în public și l-a forțat să plece. Infailibilul Băsescu a murit politic. Dar tăvălugul uriașelor nemulțumiri populare s-a declanșat deja. Băsescu a prins o frică uriașă de faptul că USL preia frâiele nemulțumirii, făcând o joncțiune cu protestatarii, așa cum a anunțat marți. Aici este de fapt miza repunerii lui Raed Arafat în funcție. Nu respectul pentru el, nu recunoașterea valorii. Ci spaima că opoziția va beneficia de indignarea națională manifestată în zeci de orașe. Băsescu și Boc au făcut acest gest ca să-și salveze pielea. Nu pentru SMURD, nu pentru Arafat, nu pentru că au renunțat la ideea coruptă de a introduce prestări medicale private în sistemul de stat. Repunerea în funcție a lui Raed Arafat nu redă salariile tăiate, locurile de muncă, nu stopează scumpirile, nu scade TVA, nu scapă milioane de nefericiți de grijile enorme pe care i le crează acest regim politic. Revenirea acestui om în funcîie este o victorie a ideii că Băsescu și gașca lui pot fi înfrânți. Acest fapt este esențial anul acesta pentru cei care doresc schimbarea și ezitau să creadă în victoria lor.

PS: Celor care se grăbesc să-l condamne pe Raed Arafat pentru gestul făcut, le spun doar atât : nu-l condamnați. A muncit enorm timp de 20 ani pt SMURD. Nu-și poate abandona copilul pe care-l iubește enorm. Era firesc să se întoarcă. Băsescu și Boc rămân însă cu rușinea uriașă de a fi creat un haos prin gesturi mizerabile împotriva unui om onest și a unui sistem performant. Poate singurul din România.

 

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA