AcasăEvenimentPRO VITA - Marş pentru viaţă duminică, 25 martie, în Baia Mare

PRO VITA – Marş pentru viaţă duminică, 25 martie, în Baia Mare

DISTRIBUIȚI

PRO VITA Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului şi Sătmarului, prin Sectorul Teologic Educațional şi Activităţi cu Tineretul şi Biroul de catehizare, în Maramureş se desfășoară azi, în Baia Mare un marș pentru viață.

Pentru al treilea an consecutiv, în Baia Mare, azi, 25 martie, de Praznicul Bunei Vestiri, Marșul pentru Viață şi Familie – Calea Pro-Vita, va avea loc de la ora 17.30.

Tema acestui an este „O lume pentru viață. UNIȚI pentru VIAȚĂ și FAMILIE”. Acțiunea este organizată de Asociația „Maramureș pentru Viață și Familie”, Asociația „Tinerilor Ortodocși ai Catedralei Episcopale Maramureșene” (ATOCEM), și ASCOR, filiala Baia Mare, în colaborare cu Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului.

Marșul pentru Viață şi Familie va începe de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Bd. Unirii nr. 17, și va urma un traseu ce va străbate Bd. Unirii – Bd. București – Piața Revoluției.

În municipiul Satu Mare, Marșul pentru viață a avut loc sâmbătă 24 martie, organizat de Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare, în colaborarea cu Asociația Pro-Vita și Protopopiatul Ortodox Român Satu Mare, având ca titlu generic: Cu fiecare copil care se naște, un înger se coboară pe pământ. Precizăm că Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare organizează Marșul Pro Vita de 8 ani.

Pentru al doilea an consecutiv la Sighetu Marmației, marșul este organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Sighet, Asociația Filantropică Ortodoxă Buna Vestire Sighet și Protopopiatul Ortodox Român Sighet.

Manifestarea civică a avut loc sâmbătă, urmată de un concert de pricesne la Catedrala Sfânţii Arhangheli Mihail și Gavril.

Oașul organizează pentru prima dată Marşul pentru viață duminică, 25 martie, de la ora 12,30. Organizatori: Protopopiatul Oaș și Asociația tinerilor din Protopopiatul Oaș.

Evenimentele sub genericul „Marşul penru viaţă – Calea Pto-Vita” au ca scop conștientizarea la nivel de societate că protejarea vieții este firească și că o societate se dezvoltă pe măsura protejării vieții fiecărui membru al ei

Sunt invitați toţi locuitorii să participe la această manifestare, prin care să-şi exprime public ataşamentul faţă de valoarea vieţii, a maternităţii şi a familiei întemeiate pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, reafirmând valorile familiei creștine tradiționale, în special darul sfânt al vieţii prin nașterea de copii şi creșterea lor în credinţă sfânta şi iubire milostivă.

foto Marşul pentru viaţă 2017

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA