AcasăActualitatePoliticPRO MEDIU - Aproape 30.000 de kilograme deseuri de echipamente electrice şi...

PRO MEDIU – Aproape 30.000 de kilograme deseuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate in Baia Mare in doua zile!

spot_img

DISTRIBUIȚI

foto: facebook rorec

Aproximativ 29.000 kg deşeuri de echipamente electrice şi electronice au fost colectate la acţiunile de colectare din cadrul campaniei “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, desfășurate pe 10 și 11 noiembrie 2012 în Municipiul Baia Mare. Acţiunea a fost organizată de Asociaţia RoRec împreună cu Primăria Municipiului Baia Mare.În zilele de 10 noiembrie 2012 și 11 noiembrie 2012, băimărenii au depus la punctele de colectare din Baia Mare, aproximativ 29.000 kilograme de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE). Totodată, această acțiune de colectare din Municipiul Baia Mare s-a bucurat de participarea a nu mai puţin de 60 de voluntari, care au înţeles cât de importantă este colectarea și reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Call-center-ul pus la dispoziţie de Asociaţia RoRec, pentru preluarea gratuită de la domiciliu a echipamentelor voluminoase sau grele, a înregistrataproximativ 200 de apeluri de la cetăţenii interesați să se debaraseze de echipamentele vechi sau defecte.

“Ne bucurăm de fiecare dată când vedem că străduința noastră nu e în zadar, dimpotrivă, oamenii înțeleg și sunt foarte receptivi la mișcarea noastră de colectare corectă a DEEE. Băimărenii ne-au surprins plăcut și s-au alăturat campaniei Asociației RoRec într-un număr impresionant, aducându-și fiecare contribuția la un mediu mai curat și mai puțin poluat! “ a declarat Florin Popa, reprezentant zonal al Asociaţiei RoRec.

Cei aproximativ 1.500 de băimăreni care s-au implicat în această acțiune de colectare și au depus obiectele electrice și electronice uzate au intrat într-o tombolă cu premii, la care s-au câștigat 4 hote marca Indesit, 5 maşini de călcat marca Philips, 5 cuptoare cu microunde şi 3 combine frigorifice de la Candy.

Detaliile despre programul campaniei de mediu şi regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro. Totodată, ne găsiţi şi pe facebook.com/AsociatiaRoRec pentru mai multe informaţii despre campanii, despre colectarea DEEE şi despre un mediu curat.

De la începutul anului 2012 şi până la mijlocul lunii octombrie, campania „Locul deşeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” a Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, a ajuns în peste 1.000 de localităţi din mediul urban şi rural. Cei peste 107.000 de participanţi la acţiunile de colectare DEEE s-au debarasa deja de aproximativ 1.650.000 kilograme de echipamente electronice şi electrice vechi, în cadrul celor 600 de acţiuni derulate la nivel naţional. Această uriaşă cantitate de deşeuri a putut fi adunată cu sprijinul unui număr de aproape 1.800 de voluntari.

În Municipiul Timișoara, sub umbrela campaniei Asociației RoRec “Locul deșeurilor nu e în casă. Trimite-le la plimbare!” s-au desfășurat 6 acțiuni de colectare, în urma cărora s-au strâns, în total, peste 100.000 kilograme de deșeuri electrice și electrocasnice.

Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, înfiinţată de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanţi europeni de aparatură electrocasnică prezenţi pe piaţa din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producătorilor de aparatură electrocasnică şi se ocupă de toate activităţile necesare colectării, tratării, refolosirii, reciclării şi recuperării deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), asigurând, în acelaşi timp, eliminarea în siguranţă şi protecţia mediului, în conformitate cu legislaţia europeană în domeniu.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA