AcasăAdministrațiePRIORITĂȚILE ADMINISTRAȚIEI CHERECHEȘ - Grădiniță nouă în construcție și alte două în...

PRIORITĂȚILE ADMINISTRAȚIEI CHERECHEȘ – Grădiniță nouă în construcție și alte două în reabilitare în Municipiul Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Una dintre prioritățile primarului Cătălin Cherecheș în ceea ce privește crearea de condiții la standarde ridicate la nivelul învățământului preșcolar băimărean o reprezintă trecerea de la sistemul de grădinițe situate la parterul blocurilor la desfășurarea activităților de învățământ preșcolar în condiții adecvate, moderne, în spații eficiente și din punct de vedere al performanței energetice.

În Municipiul Baia Mare se află în derulare trei proiecte de amploare în ceea ce privește grădinițele: construirea unei grădinițe noi, respectiv cea din cartierul Vasile Alecsandri precum și reabilitarea Grădinițelor nr.10 și “Micul Prinț”. Investițiile aflate în derulare la cele trei grădinițe, cu finanțări obținute de către Municipiul Baia Mare prin Programul Operațional Regional 2014-2020, se ridică la aproximativ 15 milioane de lei.

Grădinița nouă din cartierul Vasile Alecsandri ( str. Grănicerilor)

Grădinița nouă va fi dată în folosință în vara acestui an și este un proiect major în dezvoltarea infrastructurii de educație timpurie. Aici se va desfășura procesul instructiv-educativ de implementare a metodelor pedagogice actuale, pentru 180 de copii. Sălile de grupă vor fi dimensionate pentru 20 copii, prin asigurarea unui cubaj de aer de min. 5mc, suprafața construită desfășurată fiind de1850 mp. În momentul de față stadiul de execuție a lucrării este de 60% și se lucrează la partea de arhitectură finisaje, atât interioare cât și exterioare. Copiii care vor trece pragul acestei grădinițe se vor putea bucura și de un spațiu de joacă exterior care va fi amenajat până la darea în folosință a acesteia.

Grădinița nr.10 ( str. Gheorghe Marinescu)

Reabilitarea termică a Grădiniţei cu program prelungit nr. 10 din municipiul Baia Mare este un alt proiect aflat în derulare la nivelul învățământului preșcolar. La această grădiniță au fost finalizate până în prezent lucrările la instalația electrică și la instalația termică. Când vor permite temperaturile, pentru a nu rămâne copiii fără cădură, va fi înlocuită și centrala termică. Totodată, înlocuirea șarpantei, a geamurilor, precum și lucrările de anvelopare termică a clădirii vor fi realizate când condițiile climatice vor permite aceste lucrări. Sunt planificate lucrări la finisajele interioare în zonele de intervenție, tavane casetate, glafuri, scafe ferestre, trasee ingropate, zugrăveli pereti, astfel încât grădinița să funcționeze în condiții optime odată cu finalizarea investițiilor.

Grădinița „Micul Prinț” ( Str. Cuza Vodă)

Și la această grădiniță stadiul lucrărilor este avansat. Au fost deja finalizate lucrările de înlocuire a acoperișului precum și izolarea subsolului. Lucrările la instalațiile electrice, la instalațiile termice și înlocuirea ferestrelor sunt realizate în mare parte, fiind gestionate astfel încât să nu fie afectată activitatea curentă în grădiniță. În perioada următoare vor fi continuate lucrările de anvelopare termică a clădirii, lucrări care depind de condițiile climatice, precum și partea de finisare glafuri și casetare a tavanelor.

Crearea condițiilor de învățământ unitare se implementează în Municipiul Baia Mare prin investiții de 25 de milioane de euro la nivelul a 16 școli, grădinițe și licee, urmând să fie depuse proiecte de finanțare și pentru celelalte unități de învățământ.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA