AcasăAdministrațiePRIORITĂȚI - Coaliția pentru Baia Mare vrea finanțare pentru drumuri, curățenie, școli...

PRIORITĂȚI – Coaliția pentru Baia Mare vrea finanțare pentru drumuri, curățenie, școli și mai puțini bani pentru rugby

spot_img

DISTRIBUIȚI

 

PRIORITĂȚI Reprezentanții Coaliției pentru Baia Mare consideră că prioritatea numărul unu a Administrației Publice Locale este reparația drumurilor din municipiu, dar și curățenia.

Astfel că, în ședința extraordinară a Consiliului Local, desfășurată astăzi, 27 martie, aleșii Coaliției pentru Baia Mare au arătat că nu doresc alocarea sumei de 2.000.000 de lei (aproximativ 500.000 de euro) echipei de rugby a clubului CSM Baia Mare și că autoritatea locală ar trebui să se concentreze exclusiv pe cele două echipe de handbal, masculin și feminin, formații sportive care aparțin clubului de drept public CS Minaur Baia Mare.

Cei doi consilieri locali ai PMP, Doris Călăuz și Florin Creț, au fost solidari cu aleșii Coaliției pentru Baia Mare, militând la rândul lor pentru o cheltuire eficientă și inteligentă a banului public.

 

„Pentru că, în momentul de față, s-au identificat probleme privind starea deplorabilă a drumurilor, curățenia și întârzierea proiectelor de dezvoltare a unităților școlare, aleșii Coaliției pentru Baia Mare își doresc dirijarea sumelor către aceste capitole.

Mai mult, ne dorim ca bazele sportive care se află în momentul de față în administrarea clubului de drept public CS Minaur Baia Mare să fie modernizate, astfel încât acestea să poată deservi performanțelor actualilor și viitorilor sportivi”, a spus Radu Ardelean, liderul de grup al Coaliției pentru Baia Mare.

Aceste inițiative vin în contextul în care echipa de rugby este una care poate fi finanțată de către Consiliul Județean Maramureș și poate obține resurse și de la Ministerul Tineretului și Sportului.

cl 27 martie1

„Ne motivează faptul că Clubul Minaur, respectiv handbalul, este considerat o prioritate în municipiul Baia Mare.

Dorim să venim în viitorul apropiat în fața Consiliului Local cu o strategie de dezvoltare transparentă a clubului, și în acest sens să solicităm fonduri financiare pentru dezvoltarea și modernizarea bazelor sportive pe care le avem în administrație.

CS Minaur Baia Mare este un club al municipiului Baia Mare și este îndreptat spre performanță, mai ales că în privința echipei masculine ne-am îndeplinit deja obiectivul stabilit, acela de a promova în Liga Națională”, a spus Ionuț Marta, directorul general al CS Minaur Baia Mare.

În cadrul ședinței de astăzi, Coaliția pentru Baia Mare și-a exprimat dorința ca viitorii membri ai Consiliului de Administrație a Clubului Sportiv Minaur Baia Mare să fie aleși pe bază de performanțe sportive, după un proiect prezentat de către aceștia, astfel alegându-se cel mai generos plan de dezvoltare.

De asemenea, liderul Coaliției a arătat că grupul pe care îl reprezintă în Consiliul Local militează pentru reparația și lucruri curente la drumurile din municipiu precum și pentru rezolvarea problemelor în ceea ce privește curățenia.

Totuși, au fost astăzi și consilieri care au votat pentru alocarea de resurse financiare pentru rugby, în detrimentul priorităților actuale. Aceștia sunt: Daniela Băzarea (PER), Marin Brăgaru (PSD), Gheorghe Gligan (PSD), Richard Kovacs (UDMR), Ștefan Lupșa (Coaliția pentru Baia Mare), Niculescu Țâgârlaș (PNL), Ștefan Pop (Coaliția pentru Baia Mare), Viorel Pop (Coaliția pentru Baia Mare), Rob Marinel (Coaliția pentru Baia Mare), Vide Noemi (UDMR) și Ileana Mureșan (PER).

Un vot de abținere au dat consilierii: Radu Ardelean (Coaliția pentru Baia Mare), Doris Călăuz (PMP), Florin Creț (PMP), Ioan Mandra (Coaliția pentru Baia Mare), Dorel Mureșan (Coaliția pentru Baia Mare) și Clara Sinn (Coaliția pentru Baia Mare).

cl 27 martie0

Potrivit unor surse, inclusiv în momentul de față există nemulțumiri în ceea ce îl privește pe interimarul Marinel Rob.

Se pare că acesta în continuare nu se consultă cu consilierii care i-au încredințat interimar fotoliul de primar și ar face totul de capul lui. Asta duce de multe ori la o administrare defectuoasă a problemelor orașului, arată consilierii, dar constată zi de zi și cetățenii.

Aceleași surse arată că interimarul ar putea primi în prag de Paște, de la “iepuraș”, pe lângă ouă roșii și câteva surprize…politice.

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA