AcasăActualitatePRINTR-O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ - Fostul ministru al Justiției vrea prag pentru...

PRINTR-O ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ – Fostul ministru al Justiției vrea prag pentru abuzul în serviciu

DISTRIBUIȚI

Încă o ordonanță de urgență în domeniul justiției. Este propunerea lui Florin Iordache pentru a rezolva problema abuzului în serviciu.

Fostul ministru al Justiției spune că pragul recomandat de Curtea Constituțională ca și criteriu e o urgență și, în consecință, trebuie reglementat prin ordonanţă. Premierul Sorin Grindeanu a anunțat însă că problema va fi rezolvată prin proiect de lege, arată TVR.

Fostul ministru al Justiției Florin Iordache nu se dezminte. Cum CCR a recomandat impunerea unui prag al prejudiciului pentru ca abuzul în serviciu să intre în sfera penalului, Florin Iordache crede că se impune o ordonanță de urgență care să stabilească nivelul acestui prag.
Ca și în cazul ordonanței 13, de la care i s-a tras plecarea din guvern. Colegul său, președintele comsiei juridice din Camera, Eugen Nicolicea, e mai prudent.

De la Paris, premierul e tranșant: traseul va fi al unui proiect de lege cu dezbatere în parlament.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că, după decizia CCR, urmează să fie reconfigurat conținutul infracțiunii de abuz în serviciu prin stabilirea unui prag valoric. Guvernul așteaptă însă mai întâi motivarea judecătorilor Curții Constituționale care au recomandat introducerea unui astfel de criteriu.

Sursă info.

Sursă foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA