Acasăsinucidere maramuresPRINSE PE STADION – Opt femei au fost arestate pentru că au...

PRINSE PE STADION – Opt femei au fost arestate pentru că au mers la un meci de fotbal

DISTRIBUIȚI

PRINSE PE STADION  Opt femei arestate pe un stadion din Iran pentru că s-au îmbrăcat în haine bărbătești și au mers pe stadion la un meci de fotbal, scrie Daily Mail, citat de Libertatea.ro. Femeile au fost arestate în timpul meciului dintre FC Esteghlal și FC Persepolis, pe stadionul Azadi Stadium din Teheran.

Alireza Adeli, șeful poliției din teheran a declarat că nu este prima dată când sunt arestate femei pe acest stadion.

Interzicerea pe stadion are rolul de a le salva onoarea pentru că  atmosfera de pe stadion, agitația și aglomerația nu este bună pentru ele. Femeile care vor să vadă un meci de fotbal se pot uita la televizor pentru că acestea sunt transmise în direct”, a declarat acesta pentru o publicație iraniană. Legea islamică din Iran interzice femeilor să meargă pe stadioane sau să se uite la meciuri live dacă sunt și bărbați în preajmă.

Pe lângă interzicerea pe stadioane, femeilor din Iran le este interzis și să meargă pe bicicletă pe motiv că în acest fel îi provoacă pe bărbați să se uite la ele.

De altfel femeilor din Iran le este interzis și să posteze online fotografii cu ele fără voal pe cap sau video-uri în care cântă. Anul trecut, opt modele din Iran au fost arestate după ce au postat pe Instagram  mai multe fotografii în care apar cu capul descoperit.

Sursă info și foto.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA