spot_img
AcasăAlteleEconomicPRIMUL RAPORT OFICIAL AL NOII CONDUCERI A ANRE - Scumpiri la curent...

PRIMUL RAPORT OFICIAL AL NOII CONDUCERI A ANRE – Scumpiri la curent și gaze pentru anul viitor

DISTRIBUIȚI

PRIMUL RAPORT OFICIAL AL NOII CONDUCERI A ANRE Scumpiri la curent și gaze pentru anul viitor! Asta estimează noua conducere a ANRE, în primul său raport oficial.

Noua conducere a Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) estimează, în primul său raport, obținut de Profit.ro, scumpiri pentru consumatorii finali atât în ceea ce privește energia electrică, cât și gazele naturale. În principal ca urmare a majorării prețurilor de tranzacționare engros pe bursele de profil.

Astfel, ANRE estimează o majorare cu circa 1,5% a prețului energiei electrice la clienții finali de la 1 ianuarie 2018.

Motivul este creșterea costurilor energiei achiziționate de operatorul de transport și sistem Transelectrica cu energia suplimentară necesară asigurării siguranței în funcționare a sistemului energetic național, în momentele în care producția de energie nu face față consumului.

Referitor la gazele naturale, ANRE arată că prețurile engros de achiziție a acestora de către furnizori de la producători pe bursa de gaze, pentru perioada de livrare noiembrie 2017 – martie 2018, ajung până la 78 lei/MWh.

Fiind astfel și cu peste 20% mai mari comparativ cu prețul engros de achiziție inclus în tarifele la gaze în vigoare la finalul lunii octombrie 2017, de 64,67 lei/MWh.

Info

citeşte şi ANCHETĂ DE AMPLOARE – Peste 28 de milioane de euro în bancnote false, confiscate în Italia. O tiparniță a fost găsită în România

INCIDENT GRAV ÎN BAIA MARE – Un TIR a pus la pământ un stâlp din beton în sensul giratoriu de la Dedeman

ACCIDENT MORTAL – O femeie a fost omorâtă de o maşină în timp ce traversa regulamentar o stradă din Baia Sprie (VIDEO CAMERĂ DE SUPRAVEGHERE)

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA