spot_img
AcasăAdministrațieBaia MarePRIMIM DE LA CITITORI - Câțiva locatari de pe strada Progresului se...

PRIMIM DE LA CITITORI – Câțiva locatari de pe strada Progresului se plâng de poluarea fonică produsă de patinoar

DISTRIBUIȚI

Mai mulți locatari de pe strada Progresului se declară nemulțumiți de gălăgia produsă în zona patinoarului din parcul Mara al municipiului Baia Mare. Reprezentantul grupului de locatari ne-a transmis o scrisoare pe adresa redacției în care explică situația cu care se confruntă. Potrivit acestuia, poluarea fonică este de nesuportat mai ales spre seară, când cei de la patinoar pun un post de radio unde s-ar auzi deseori expresii licențioase.

Mai mult, reprezentantul susține că s-au depus mai multe plângeri în acest sens, fără nici un rezultat. Vă redăm mai jos, integral, scrisoarea băimăreanului:

 

Buna ziua,

Stim ca primarul incerca sa ofere cetatenilor din Baia Mare posibilitate de divertisment chiar si in conditii de pandemie, si este interesant ca cu aceasta ocazie a desfiintat parcarea de la Parcul Mara in ciuda lipsei acute de locuri de parcare in zona si s-a facut un patinoar, administrat de o firma PRIVATA.

Totusi, poluarea fonica pentru locatarii blocurilor de pe Progresului este de nesuportat, mai ales spre seara cand cei de la patinoar incep sa dea Radio Virgin cât mai tare, genul de muzica a acelui post de radio fiind cel putin discutabil, nu de putine ori avand deseori expresii licentioase etc., fiind si multi copii pe patinoar.

La poluarea fonica mai contribuie si chioscurile din parc.

In prezent sunt cu totul alte conditii fata de piata din Centrul Vechi, unde acum pe Progresului si Unirii sunt blocuri de locuinte chiar efectiv in imediata apropiere a locatiilor de divertisment.

Am facut diverse plangeri si au fost complet ignorate.

Poate ne ajutati ca autoritatile sa reconsidere pe viitor amplasarea de asemenea obiective pe viitor, nimeni acum nu atrage atentia operatorilor patinoarului si chiscurilor asupra poluarii fonice. Insistam pe respectarea legii 121/2019 privind poluarea fonica, care contine efectiv un punct specific privind locurile publice, inclusiv parcurile, plus ca sunt blocuri de locuinte in imediata apropiere.

Consideram ca toti cetatenii orasului totusi merita tratati cu respect, nu credem ca atatea familii, printre care si multi batrani si copii, sa fie toti chinuiti timp de 2 luni.

Atragem atentia de asemena ca nu de putine ori nu se respecta absolut DELOC distantarea fizica, nici pe patinoar, nici la casa de bilete si nici pe margine, mai ales in contextul aparitiei si la noi a noii tulpini de coronavirus, mult mai usor de transmis.

Multumim mult.
Cu deosebita consideratie,Locatarii de pe Progresului

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA