AcasăLifestylePrimii jucători de cazino din istoria omenirii

Primii jucători de cazino din istoria omenirii

spot_img

DISTRIBUIȚI

Inventate din cele mai vechi timpuri, jocurile de noroc au numeroși fani în lumea întreagă. Fie că vorbim despre resorturi de lux uriașe, așa cum sunt cazinourile terestre din orașe precum Las Vegas, Macau și multe alte părți ale lumii sau cazinouri online la care poți juca de la ruletă și blackjack cu dealeri live, până la bingo, poker, baccarat, păcănele pe net și multe alte variante, un lucru e clar. Jocurile de cazino sunt unul din cele mai populare hobby-uri din lume.

Primele atestări referitoare la obiecte asociate cu jocurile de noroc datează tocmai din epoca de piatră. Este vorba atât de obiecte confecționate din oase asemănătoare zarurilor, cât și de imagini desenate pe pereții peșterilor în care sunt prezentați oameni ce aduc ofrande jocurilor.

În ceea ce privește primele persoane cunoscute care practicau jocuri de noroc, ei bine, aceștia au fost împărații Romei Antice, care nu ratau nicio ocazie pentru a participa la diferite jocuri de noroc. Împăratul Iulius (100-44 Î.C) este deja celebru pentru zicala „Alea iacta est” – Zarurile au fost aruncate, pe care a rostit-o în timpul unor jocuri publice organizate cu ocazia festivalului Saturnalia.

Augustus (63 î.H.-14 d.H.), un alt împărat roman celebru, era mare amator al jocului denumit „alea” – una din primele variante ale jocului de table. Claudius (10 î.H.-54 d.H.) avea chiar o masă specială pentru jocuri cu zaruri, pe care o putea folosi în excursiile cu trăsura. Caligula (12-41 d.H.) paria pe competiții în care se întreceau care de luptă, iar la un moment dat întreg palatul său devenise o casă a jocurilor de noroc. Nici faimosul Nero (37-68 d.H.) nu a făcut excepție, fiind și el mare iubitor al oricărui gen de joc de noroc.

Desigur, în Roma Antică nu doar împărații practicau jocuri de noroc, ci și soldații sau oamenii de rând. Romanii erau mari amatori de distracții, iar mulți dintre ei pariau și pe celebrele lupte cu gladiatori. Doar în Colosseum, estimările spun că și-au pierdut viața în jur de 300.000 de oameni, alături de un milion de animale, între anii 80-400 e.n.
Câteva sute de ani mai târziu, Lorenzo de Medici (1449 – 1492), un cunoscut politician din perioada Renascentistă, mare promotor al artei, menționa jocurile de cărți „la basetta” și „il frosso” în diferite poezii, fiind unul dintre cei care le practicau. Chiar și marele scriitor Voltaire (1694-1778) este cunoscut pentru pasiunea sa față de jocuri de noroc precum „Faro” sau „Biribi”.

Deși poate părea mai greu de crezut, doi foști președinți ai SUA au cochetat și ei cu jocurile de noroc. George Washington (1732 – 1799) avea un jurnal detaliat al balanțelor înregistrate la jocurile de cărți, iar Thomas Jefferson (1743 – 1826) participa cu regularitate la tot felul de jocuri, de la table sau loterii și până la jocuri de cărți.

O altă figură remarcabilă care se încadrează și în acest tablou este cea a lui Napoleon Bonaparte (1769-1821). Generalul francez este cunoscut pentru finanțarea a diferite cazinouri din Franța. Unul din cele mai populare jocuri la vremea respectivă era „vingt-un”, echivalentul jocului 21 – blackjack.

loading...

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA