AcasăActualitatePRIMARUL CHERECHEȘ VOTEAZĂ CU IOHANNIS - "În 24 noiembrie merg la vot,...

PRIMARUL CHERECHEȘ VOTEAZĂ CU IOHANNIS – „În 24 noiembrie merg la vot, pentru o Românie normală”

DISTRIBUIȚI

PRIMARUL CHERECHEȘ VOTEAZĂ CU IOHANNIS  Suntem așteptați din nou la urne în data de 24 noiembrie 2019 pentru a alege președintele României. Votul pentru turul 2 al alegerilor prezidențiale este unul foarte important. El trebuie să reflecte dorința fiecăruia dintre noi, ceea ce vrem pentru România și asta, evident, ținând cont de rolul și atribuțiile pe care le are președintele. Fără să îmi doresc să intru prea mult în amănunte, nu trebuie să uităm nici o secundă rolul și atribuțiile pe care le are un președinte. Pentru că nu președintele construiește spitale sau autostrăzi, nu el stabilește bugete, nici măcar nu el este cel care poate dicta în ce direcție trebuie să se dezvolte România. În schimb, președintele trebuie să fie garantul independenței noastre ca stat, să asigure respectarea Constituției și reprezentarea noastră pe plan internațional, acestea fiind cele mai importante activități din lista lungă de atribuții, unele mai mult sau mai puțin importante. Mai mult, președintele este cel care poate și trebuie să dea un exemplu, să fie o voce pentru oamenii care l-au ales. Pe el, omul. Să se dezbrace de haina politică, să ne reprezinte pe toți, indiferent de orientare politică, etnie, religie sau alte detalii. Președintele este al tuturor și trebuie să îi asculte pe toți, chiar și pe cei care nu i-au oferit votul și încrederea. Din păcate, mulți uită acest lucru. Atât votanții, cât și candidații.

La primul tur de alegeri, m-am prezentat la secția de votare și am ales să nu îmi exprim votul. Am explicat foarte sincer și scurt de ce am luat această decizie, unii au înțeles, alții mai puțin. Cei care mă cunosc însă, chiar dacă nu au fost de acord cu gestul meu, au putut să aprecieze că și de această dată am procedat cum mi-a dictat sufletul și cum am considerat că este mai bine pentru comunitatea noastră. Nu sunt omul care să facă ceva doar pentru că așa se face, așa trebuie. Sunt omul apolitic care a fost nevoit adesea să facă alianțe de moment cu politicieni și cu partide pentru ca Baia Mare să primească finanțare pentru diverse proiecte, să fim luați în considerare la nivel central. Niciodată nu m-am afiliat politic cu cineva de plictiseală sau din plăcere însă, de multe ori, am fost nevoit să dau mâna cu un partid, pentru o perioadă, ca lucrurile să se miște în Baia Mare. Unii nu au înțeles și mă condamnă. Am fost numit de la traseist politic și până la nemernic în toate felurile. Însă, atunci când oamenii îți încredințează votul lor și prin acesta încrederea și speranța că vei face totul pentru comunitate, atunci nu mai contează aceste aspecte. Sunt omul care și-a lăsat deoparte de multe ori viața personală și sănătatea pentru că prioritățile au fost și sunt oamenii și orașul. Am fost în PSD, în PNL, în UNPR, am stat la aceeași masă cu persoane pe care personal poate nu le apreciez, oriunde aș merge din nou, cu oricine aș da mâna iar, cât e necesar, să pot să duc la îndeplinire proiectele mele pentru Baia Mare! Când vor înțelege toți substraturile care există nu doar la noi, ci peste tot în lume și cum de multe ori e nevoie de compromisuri ca orașul să meargă mai departe, să existe dezvoltare, modernizare, evoluție, atunci o să fie poate puțin mai ușor și pentru oamenii care își asumă rolul de primar, de președinte.

În turul 2, voi merge și voi vota. Îmi voi acorda votul lui Klaus Iohannis. Vineri, 15 noiembrie 2019, președintele României vine în Baia Mare și pentru a susține demersul nostru prin care ne dorim să devenim Capitala Europeană a Tinerilor în 2022. Prin acest gest, Klaus Iohannis ne demonstrează că este un om politic receptiv, chiar și într-o perioadă de efervescență electorală, e receptiv la ceea ce are nevoie un oraș, o comunitate, cei tineri, acest proiect al nostru. Cu atât mai mult cu cât acest proiect nu este doar pentru Baia Mare, ci pentru România, pentru că suntem singurii care reprezintă țara noastră în această competiție. În ceea ce o privește pe doamna Viorica Dăncilă, consider că are o experiență vastă de parlamentar european și cred că ar fi putut să fie un foarte bun comisar european. În pofida modului în care este percepută de către o parte din electorat, sunt convins că are intenții bune și apreciez că a ținut piept cu brio unui astfel de demers cum este participarea la alegerile prezidențiale. Este un mesaj puternic adresat și româncelor, într-o perioadă în care încă, în țara noastră, femeile nu neapărat beneficiază de egalitate de șanse, mai ales la nivel înalt. Eu mereu am respectat femeile și lucrez foarte bine cu doamnele și domnișoarele. De această dată, votul meu va merge spre cel care a auzit, a înțeles și susține mesajul comunității noastre. Baia Mare are șansa de a deveni Capitala Europeană a Tineretului în 2022, să reprezinte cu cinste și onoare România în Europa!

Dr. ec. Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA