AcasăberzmudePrimarul Catalin Chereches indeamna partidele politice si candidatii la alegerile prezidentiale sa...

Primarul Catalin Chereches indeamna partidele politice si candidatii la alegerile prezidentiale sa respecte cetatenii: „Baia Mare este un oras liber, iar comunitatea baimareana nu se imparte pe criterii politice!”

spot_img

DISTRIBUIȚI

Sunt nevoit sa iau atitudine in urma atacurilor mizerabile ale Aliantei Crestin Liberale Baia Mare la adresa primarului municipiului Baia Mare si a comunitatii baimarene.

In calitate de primar ales cu cel mai mare procent si prezenta la vot de dupa 1989, dar mai ales ca si om care isi iubeste si respecta comunitatea, nu sunt dispus sa fac jocurile politice murdare ale unor indivizi care vor sa calce in picioare cetatenii, la fel cum au facut-o in ultimii 20 de ani. Le atrag atentia reprezentantilor ACL ca primarul municipiului Baia Mare are obligatii doar fata de comunitatea baimareana, in nici un caz fata de candidatii la alegerile prezidentiale si campaniile lor electorale. Primarul municipiului Baia Mare are obligatia de a asigura curatenia orasului si respectarea hotararilor Consiliului Local, in nici un caz de a permite partidelor politice ori reprezentantilor candidatilor la alegerile prezidentiale incalcarea acestor prevederi sau a legislatiei in vigoare.

Afisajul electoral este reglementat prin lege si in Baia Mare, la fel ca si peste tot in Romania, exista panouri electorale pe care fiecare candidat sau reprezentantul acestuia poate sa puna afise, in mod gratuit si echidistant. In ceea ce priveste panourile publicitare private din Baia Mare, care apartin unor societati private, acestea nu sunt dedicate afisajului electoral, astfel ca ele pot fi contractate de catre orice persoana fizica sau juridica. Din cate stiu traim, inca, intr-o tara libera, unde societatile private au dreptul de a incheia contracte cu persoane fizice sau juridice, in baza legislatiei in vigoare. Poate reprezentantii ACL sunt adeptii dictaturii, altfel nu vad cum atenteaza in mod public la dreptul unor societati private de a incheia contracte legale cu terti. Nu este vina primarului municipiului Baia Mare ori a candidatului care a contractat panourile publicitare apartinand unor societati private, ca unii s-au trezit la jumatatea campaniei electorale sa gandeasca strategia de promovare si au constatat ca altii s-au pregatit din timp pentru acest demers electoral.

In calitate de primar al municipiului Baia Mare, dar si in calitate de cetatean, m-am saturat sa vad cum in fiecare campanie electorala unii inteleg sa murdareasca orasul nostru, sa lipeasca haotic si ilegal afise pe stalpi de iluminat, cladiri si alte zone in care afisajul este interzis prin lege. Ii invit pe cei care nu inteleg sa respecte comunitatea baimareana, reglementarile Consiliului Local si legile tarii, sa isi tapeteze casele si sediile partidelor cu afise, dar sa nu atenteze la curatenia orasului nostru! Le recomand candidatilor inscrisi in cursa pentru alegerile prezidentiale sa coboare de pe afise si sa fie aproape de oameni si de comunitate, deoarece baimarenii nu sunt impresionati de fetele zambitoare si sloganurile pompoase, au nevoie sa comunice cu cei care le cer voturile, sa afle ce isi asuma fiecare candidat in parte. Si sa nu uitam: cei care astazi scriu comunicate de presa pentru ACL Baia Mare sunt cei care timp de 20 de ani si-au batut joc de comunitate, izoland Baia Mare si obstructionand dezvoltarea orasului nostru! Baia Mare nu este de dreapta sau de stanga. Baia Mare este un oras liber, iar comunitatea nu se imparte pe criterii politice, decat in mintea ingusta a celor care au administrat haotic in ultimii 20 de ani!

Ii indemn pe reprezentantii ACL Baia Mare sa faca un exercitiu de luciditate si macar acum, dupa ce ne-au demonstrat ca le este peste mana sa fie corecti, sa RESPECTE LEGEA, BAIA MARE si COMUNITATEA!

Catalin Chereches

Primarul Municipiului Baia Mare

* Aveţi ataşată şi o fotografie, realizată în zona mall-ului din Baia Mare, cât se poate de concludentă: deşi au la dispoziţie panouri pentru afişajul electoral, reprezentanţii unor candidaţi, în special cei din ACL, înţeleg să murdărească tot ce le iese în cale

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA