AcasăAdministrațieBaia MarePRIMARUL CĂTĂLIN CHERECHEȘ: "Avem privilegiul de a avea în Baia Mare lucrători...

PRIMARUL CĂTĂLIN CHERECHEȘ: „Avem privilegiul de a avea în Baia Mare lucrători sociali pentru care meseria este vocație, nu doar un loc de muncă”

DISTRIBUIȚI

„În 16 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Asistenței Sociale, ocazie cu care lucrătorii sociali din întreaga lume se adună nu doar pentru a sărbători împreună realizările profesionale, ci și pentru a transmite un mesaj unitar către comunitate, la locul de muncă și către actorii sociali implicați, pentru a crește gradul de conștientizare a contribuției decisive pe care o are munca din sfera serviciilor sociale în bunul mers al societății.
Pentru municipiul Baia Mare, ultimul an, cu toate că am traversat o perioadă dificilă având în vedere pandemia declarată la nivel global de către OMS în martie 2020, a fost un moment în care am demonstrat că se poate, că suntem un model de bună practică pentru alte orașe. Am reușit să ne adaptăm în mod dinamic serviciile sociale oferite băimărenilor astfel încât cei din categoriile sociale vulnerabile să nu resimtă atât de drastic restricțiile instituite la nivel național și local în această perioadă.

Cu toate că în starea de urgență declarată la nivel național în perioada martie – mai 2020 centrele în cadrul cărora se furnizau serviciile oferite de către Direcția de Asistență Socială și-au închis porțile, personalul a fost delegat să exercite alte activități menite să protejeze și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile din Baia Mare.

Am distribuit pachete cu alimente și produse de maximă necesitate băimărenilor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători și altă formă de ajutor, persoanelor/familiilor vulnerabile din punct de vedere medical – social – economic, persoanelor cu dizabilități.

Am distribuit pachete cu lapte praf și scutece pentru persoanele vulnerabile din punct de vedere economic, cu copii în vârstă de până la 3 ani din Baia Mare.

Am livrat hrană gătită, am ajutat persoanele vulnerabile să își procure cumpărăturile necesare, i-am ajutat să își achite facturile, am fost la dispoziția celor aflați în nevoie cu tot ceea ce a fost omenește posibil. Ultimul an a fost greu pentru toți, dar pentru persoanele vârstnice aflate în nevoie, sprijinul asistenților sociali a fost vital.

Am consiliat telefonic persoanele care au solicitat sprijin, am identificat, am adăpostit și am oferit servicii persoanelor fără adăpost în cadrul Azilului de Noapte.

Am achiziționat și distribuit un număr de 100.000 de pachete cu materiale de protecție cetățenilor cu domiciliul în Baia Mare.

Am continuat și acțiunea anuală „Primul meu ghiozdan” prin care fiecare copil din clasa pregătitoare a primit un ghiozdan echipat. Ținând cont de măsurile impuse de pandemie, acestea au fost livrate la domiciliul beneficiarilor de către lucrătorii sociali.

Începând cu luna iunie 2020 am reluat furnizarea serviciilor socio – medicale integrate oferite grupurilor vulnerabile și persoanelor cu dizabilități, în Centrul Social Phoenix și în Centrul de Zi pentru Copii și Tineri cu nevoi speciale „Luchian”, furnizarea serviciilor de educație antepreșcolară, prin creșele din Municipiul Baia Mare, precum și furnizarea serviciilor educaționale din cadrul Centrului Comunitar Romanii.

Începând cu luna ianuarie 2021, am pus la dispoziția cetățenilor un număr unic, prin intermediul căruia angajații DAS au preluat solicitările telefonice și au realizat programările pe platforma ROVACCINARE. De asemenea, s-a creat infrastructura pentru 3 centre de vaccinare împotriva COVID – 19 în cadrul: Centrului de Asistență Socială pentru Vârstnici (Caspev), str. Săsarului, nr. 3; Centrului Social Multifuncțional Rivulus Pueris, str. Ion Slavici, nr. 1B; la sediul Asociației Grupului de Acțiune Locală (GAL), Bd. Unirii, nr. 11.
Începând cu luna februarie 2021, echipa mobilă constituită la nivelul Municipiului Baia Mare s-a deplasat la domiciliul persoanelor nedeplasabile pentru vaccinarea acestora.
Am reușit să ne adaptăm și să răspundem din mers, într-o manieră promptă și profesionistă, nevoilor identificate în această perioadă, oferind servicii de calitate tuturor categoriilor de persoane vulnerabile social din municipiul Baia Mare.

Mulțumesc, vă apreciez și vă respect pe fiecare în parte! Acesta este mesajul scurt, sincer, din suflet, pe care îl transmit astăzi colegilor mei din cadrul Direcției de Asistență Socială din subordinea Primăriei Municipiului Baia Mare. Meritați sincere felicitări și mulțumiri pentru modul profesionist, dar și uman, în care ați răspuns „prezent” de fiecare dată. Ați dovedit că nu sunteți doar niște angajați ai unei instituții publice, ci aveți vocație pentru această meserie atât de grea, dar onorantă! Felicitări și la mulți ani cu sănătate tuturor lucrătorilor sociali!

Cătălin Cherecheș
Primarul Municipiului Baia Mare”

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA