AcasăActualitateSocialPrimăria Baia Mare renunță la serviciile firmei Luxten

Primăria Baia Mare renunță la serviciile firmei Luxten

spot_img

DISTRIBUIȚI

Din cauza costurilor, considerate a fi exagerate, Primăria Baia Mare a decis să renunțe la serviciul de intreținere a iluminatului public prestat de firma Luxten, în baza unui contract semnat în anul 2003.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de consilierii municipali, astfel că, din aprilie 2012 (data scadentă), contractul cu firma respectivă nu va mai fi prelungit. Contractul a ”beneficiat” de numeroase suspiciuni de-a lungul anilor, mai multe voci competente criticând modul în care a ”câștigat” Luxten, dar mai ales termenii contractuali. Primarul Cătălin Cherecheș: Decizia este definitivă, vom renunța la acest contract. Nu se putea altfel. Contractul, care are aproape un deceniu de existență, nu conține nici un paragraf în care să se prevadă revenirea (dintr-un motiv sau altul) asupra costurilor. Cine putea fi atât de ”inteligent” încât să știe ce se va întâmpla în această perioadă foarte lungă, dacă ne gândim la progresele tehnice care se realizează în domeniu. Sigur, poate vedea oricine, orașul e bine iluminat. Dar trebuie să vedem și cu ce costuri se realizeză. Aici avem mari semne de întrebare. Pană acum,Primăria a plătit companiei Luxten peste opt milioane de euro, doar pentru acest serviciu.

Noi credem că este foarte mult. S-a ajuns ca pe anumite devize de lucrări, schimbarea unui bec să coste 60 de euro. Vom face o nouă licitație publică pentru adjudecarea acestor servicii pentru o perioadă de maximum trei ani”. Cei care s-au aflat printre negociatorii și susținătorii contractului cu Luxten Lighting Company, susțin că au făcut o treabă bună, atâta vreme cât, există orașe în țară, care cheltuiesc sume mult mai mari pentru serviciul de întreținere a iluminatului Public. Noi credem că acolo se fură mult mai mult ca în Baia Mare, altă explicație nu poate exista. Să se plătească lunar suma de 100.000 euro pentru întreținerea iluminatului public (costul energiei electrice consumate este separat) într-un oraș de dimensiunea Băii Mari… miroase a excrocherie de la distanță.

Grigore Ciascai

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA