AcasăAdministrațiePRIMAR TRANSPARENT - Cătălin Cherecheș demontează dezinformările apărute în spațiul public cu...

PRIMAR TRANSPARENT – Cătălin Cherecheș demontează dezinformările apărute în spațiul public cu privire la starea sa de sănătate și situația juridică

DISTRIBUIȚI

PRIMAR TRANSPARENT  Anii în care și-a neglijat sănătatea, amânând o intervenție chirurgicală necesară, și-au spus cuvântul. Zilele trecute, Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare a ajuns la Spitalul Județean de Urgență “Dr.Constantin Opriș ” din Baia Mare, cu dureri abdominale serioase, fiindu-i recomandat de către medicii specialiști să se opereze de urgență. Cherecheș poartă pe picioare o ruptură abdominală, o hernie pe înțelesul tuturor, afecțiunea provocându-i mari neplăceri în ultimii ani.

Unii au profitat de acest moment sensibil și l-au folosit pentru a-l denigra. Cătălin Cherecheș răspunde atacurilor explicând întocmai situația în care se află, cu aceeași transparență binecunoscută din ultimii ani, în care a răspuns mereu celor care i-au pus la îndoială cuvântul.

Este o chestiune care ține de sănătatea și viața mea privată și nu am crezut că voi fi nevoit să aduc aceste lucruri în zona publică. Din păcate, unii se orientează foarte mult spre viața mea privată și orice pas al meu le creează foarte mare emoție. Se dezinformează foarte mult, se spun lucruri care nu au nici o legătură cu adevărul, sunt nevoit să lămuresc, așadar, unele lucruri. Cu opt-nouă ani în urmă am constatat că mi-a apărut o fisură în peretele abdominal, în zona inghinală, o hernie. În timp, aceasta s-a dezvoltat nu pentru că aș fi neglijat-o, ci pentru că am considerat că până la un moment limită pot să o duc, sub un anumit control, fără vreo intervenție chirurgicală”, spune Cătălin Cherecheș, într-un live realizat pe rețeaua de socializare Facebook.

Am fost consultat de specialiști din spitalul de aici, din Baia Mare, de medici din altă parte, dar în timp am ajuns la o hernie considerabilă, de mărimea unui pumn și care de doi-trei ani mi-a provocat foarte mari neplăceri. Dacă stau foarte mult în picioare am anumite dureri. Bineînțeles că medicii mi-au spus, inclusiv acum, că există pericolul apariției unor complicații pentru că peretele abdominal este fisurat pe o lungime destul de mare și poate apărea oricând o agravare a stării sănătății. Miercuri, după o primă parte a zilei în care am avut multe activități prin oraș, am stat mult în picioare, am avut apoi ședințe, am stat mult pe scaun, am resimțit o durere intensă care am crezut că va trece. Colegii au fost cei care m-au convins că trebuie să merg la spital”, arată primarul.

 

Starea de sănătate a primarului, sub semnul întrebării până la operație

 

„Am fost consultat de unul dintre cei mai buni medici pe care îi are Baia Mare la secția de chirurgie, doctorul Marius Brândușe. M-a consultat, a văzut care este situația și mi-a zis: Cătălin, ești nebun că până acum ai stat cu hernia asta și nu ai făcut nimic, putea oricând să se agraveze. Mama mea este medic, dar și deputat, era la București și am vrut neapărat să mă consult și cu ea, astfel că am decis să plec din spital pe propria răspundere. A doua zi am revenit la spital, însă mă știți. Nu am stare, mă iau ba cu tăiatul ierbii, ba cu asfaltatul, ba cu Parcul Industrial pe care îl punem acum pe roate și fiind și ziua mea duminică, am zis că mai amân, tot așa, pe propria răspundere, trecând peste indicațiile medicilor, mai rezist până săptămâna viitoare când va avea loc această intervenție. Din păcate, este vorba despre o operație clasică, nu se poate interveni în alt mod. Bineînțeles, în această perioadă efortul, statul în picioare, pe scaun la birou, este un pic greoi, din acest motiv mi-au dat un ham pe care trebuie să îl port, care are o bilă care apasă hernia. Mă simt dotat acum ca și polițiștii americani”, spune amuzat Cătălin Cherecheș.

 

Primarul demontează dezinformările apărute în spațiul public

 

“Am văzut diverse minciuni în spațiul public, că am încercat diverse tertipuri juridice ca să îmi amân vreun proces. Vreau să îi anunț pe cei care nu știu sau nu vor să știe că nu trebuie să fiu prezent la fiecare ședință a instanței că nu are legătură cu mine vreo amânare, ci cu anumiți martori, respectiv cu procedura pe care trebuie să o respecte. Așadar, cu mine sau fără mine în instanță, lucrurile merg mai departe. A mai fost o chestiune, o răutate, fiind pus sub semnul întrebării dacă sufăr sau nu sufăr de vreo astfel de afecțiune. Nu aș vrea să fiu indiscret, mai ales că e vorba despre o parte inghinală, nu că aș fi eu vreun pudic, dar totuși nu aș vrea să public poze cu acest lucru. Nu aș vrea să creăm un spectacol din viața mea privată sau din problemele mele de sănătate. Le mulțumesc medicilor de la Spitalul Județean din Baia Mare, dar și băimărenilor care în aceste zile mi-au transmis multe mesaje de susținere”, a spus Cătălin Cherecheș.

 

Sursă info: Facebook

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA