spot_img
AcasăEvenimentPRIMA ZI A POSTULUI MARE - Slujba Canonului cel Mare la Catedrala...

PRIMA ZI A POSTULUI MARE – Slujba Canonului cel Mare la Catedrala Episcopală din Baia Mare (GALERIE FOTO)

DISTRIBUIȚI

Arhiplină a fost luni seară, 14 martie 2016, în prima zi a Sfântului şi Marelui Post al Învierii Domnului, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, când un sobor de preoţi a fost prezent la slujba celui mai mare Canon imnografic din istoria Bisericii Ortodoxe – Canonul Sfântului Andrei Criteanul.

Alături de Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, au fost prezenţi preoţii slujitori ai Catedralei, în frunte cu ecleziarhul sfântului locaş, Arhim. Dr. Casian Filip, precum şi preoţii care predau diferite discipline teologice la Seminarul Teologic Liceal „Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare, director pr. Lect. Univ. Dr. Marius Nechita, sau cei care predau la cele două secţii teologice de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare, coordonator Conf. Univ. Dr. Paul Adrian.

A fost o seară duhovnicească aleasă, pentru că Arhiereul a rostit în faţa tinerilor seminarişti şi teologi, credincioşilor de toate vârstele o meditaţie despre perioada pe care o parcurgem, de început al Postului Mare, când este nevoie de o reîntoarcere înspre înăuntrul nostru, când trebuie să fim mai buni, mai iertători, mai iubitori, mai cu multă credinţă, mai rugători şi cu mai multe fapte bune. Biserica, mamă purtătoare de grijă, ne ajută în această perioadă ca să câştigăm bogăţia pe care nu o putem agonisi decât prin aceste fapte creştineşti.

Începutul postului nu-l putem face decât punând drept temelie iubirea de Dumnezeu şi semeni, şi iertarea. Să ne smerim în această perioadă şi să nu ne socotim mai presus decât ceilalţi, i-a îndemnat ierarhul pe credincioşi. Comoara noastră cea de preţ este viaţa noastră duhovnicească şi sporirea prin post, rugăciune şi fapte bune a Luminii lui Hristos în inima şi în fiinţa noastră. Postul nostru însemnă schimbarea gândirii şi a raportării la ceilalţi prin mai multă iubire şi iertare. Postul nostru înseamnă înţelegerea sensului vieţii noastre creştine.

Slujba Canonului cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul a fost cuprinsă ca parte componentă a programului mai vast al serilor duhovniceşti ale tinerilor seminarişti şi teologi din Baia Mare.

0e4fa9a29188404a8a2d15643bb9f2449de44e3fee524746a697d72b2dd09b60151cefb4be144007ad96d3906612c6bfa5ae3bf5cf424ed1ba65fff749d256a1b29842a2c23c45599ca2515ddc0e6ccb

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA