AcasăActualitatePRIMA DECIZIE A INSTANȚEI - Curtea de Apel București a respins contestația...

PRIMA DECIZIE A INSTANȚEI – Curtea de Apel București a respins contestația avocatei din Baia Mare cu privire la măsura carantinării municipiului

DISTRIBUIȚI

Una dintre instanțele la care avocata băimăreancă Alina Ciortea a depus contestația privind decizia de carantinare a municipiului Baia Mare a respins cererea băimărencei. Este vorba despre Curtea de Apel București care a hotărât că acțiunea avocatei este nefondată. Hotărârea a fost anunțată la termenul de azi, 17 noiembrie, cu drept de recurs în două zile de la comunicare.

La Curtea de Apel Cluj, lucrurile sunt mai complicate. La termenul de ieri, instanța clujeană a decis amânarea cauzei pentru săptămâna viitoare, practic la două zile înainte ca municipiul Baia Mare să iasă oficial din carantina de 14 zile. Decizia a venit ca urmare a faptului că autoritățile județene (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) nu au depus nici un document în instanță, deși li s-a cerut să transmită prin e-mail documentele care au stat la baza emiterii hotărârilor sub sancțiunea unei amenzi de 10% din salariul minim pe economie /zi de întârziere pentru șeful CJSU, bani care ar fi trebuit să ajungă în favoarea statului.

Nu știm motivele pentru care autoritățile județene nu s-au sinchisit să depună în instanță documentele care atestă că deciziile acestora au respectat pașii legali. Cert este că vom avea parte de un termen de judecată interesant peste câteva zile, dacă decizia Curții de Apel Cluj nu va coincide cu cea a Curții de Apel București.

 

ActualMM

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

TE-AR MAI PUTEA INTERESA