AcasăAdministrațiePRIETEN AL MUNICIPIULUI BAIA MARE - Primarul Cătălin Cherecheș i-a conferit lui...

PRIETEN AL MUNICIPIULUI BAIA MARE – Primarul Cătălin Cherecheș i-a conferit lui Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European, titlul de cetățean de onoare

DISTRIBUIȚI

PRIETEN AL MUNICIPIULUI BAIA MARE  În cadrul unei ședințe a Consiliului Local Baia Mare, în urma unui proiect inițiat de primarul Cătălin Cherecheș și adoptat de aleșii locali, vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, a fost desemnat cetățean de onoare al municipiului. Diploma și titlul au fost înmânate de către primarul Cătălin Cherecheș.

În numele comunității băimărene, cu deosebit respect și în semn de prețuire, mi-a revenit onoarea de a oferi domnului Ioan Mircea Pașcu, vicepreședinte al Parlamentului European, titlul de cetățean de onoare al municipiului Baia Mare. Chiar dacă nu este născut în județul Maramureș, prin funcțiile și demnitățile deținute pe parcursul anilor, Ioan Mircea Pașcu a susținut mereu proiectele și inițiativele menite să aducă plus valoare zonei noastre. Îi mulțumesc pentru încrederea și sprijinul acordate pe parcursul anilor și pentru promisiunea de a susține unul dintre proiectele majore pe care municipiul Baia Mare le derulează în acest moment și prin care vizăm ca orașul nostru să devină Capitala Europeană a Tineretului în 2022”, arată Cătălin Cherecheș.

Ioan Mircea Pașcu, (născut în 17 februarie 1949 la Satu Mare) este un om politic român, membru al Partidului Social Democrat, vicepreședinte al Parlamentului European, profesor titular al cursurilor Mari teme ale politicii mondiale, Politica externă a României, Relațiile Externe ale Uniunii Europene ținute la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA, conform Wikipedia.

Căsătorit, tată a trei fete, Pașcu este unul din fondatorii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, al cărei Departament de Relații Internaționale l-a condus între anii 1990 și 1996. În 2002 i s-a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Pozițiile cheie din care a contribuit decisiv la succesul procesului de reformă instituțională necesar integrării României în structurile Euro-Atlantice îl recomandă drept una din vocile cele mai autorizate în domeniul politicii externe, de securitate și apărare din România, conform Wikipedia. Mai multe despre Ioan Mircea Pascu, AICI.

ActualMM

Loading...
loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA