AcasăNews AlertPREVIZIUNI 5-18 IUNIE - Vreme în general caldă, dar și reprize de...

PREVIZIUNI 5-18 IUNIE – Vreme în general caldă, dar și reprize de ploi, prognozează ANM

spot_img

DISTRIBUIȚI

Vremea va deveni caldă în perioada următoare, iar temperaturile medii diurne vor ajunge și la 31 de grade Celsius în Banat, Crișana și Muntenia, și la 29 de grade Celsius în Transilvania, Maramureș, Moldova și Oltenia, în timp ce la nivel de precipitații acestea vor fi sub formă de averse în intervalul 5 – 9 iunie și 13 – 18 iunie, în aproape toate regiunile, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) publicată luni, valabilă pentru perioada 5 – 18 iunie 2017, relatează Agerpres.

În Maramureș, vremea va fi deosebit de caldă la începutul intervalului de prognoză, astfel încât în 6 iunie temperaturile diurne vor atinge o medie regională de 29 de grade. Pe 8 iunie însă, o răcire a vremii va determina maxime termice de aproximativ 23 de grade, iar apoi vremea se va încălzi din nou și media temperaturilor maxime va atinge 27 — 28 de grade între 10 și 13 iunie.

În ultimele zile ale celor două săptămâni de prognoză regimul termic va fi ușor mai ponderat și se va apropia de cel climatologic normal, iar media temperaturilor maxime se va menține în jurul a 25 — 26 de grade. Minimele termice, de 13 — 15 grade în primele zile, vor scădea spre 9 grade pe data de 9 iunie, apoi vor crește din nou și vor atinge 12 — 13 grade în intervalul 11 — 18 iunie. Averse pe arii mai extinse și mai importante cantitativ se vor semnala în intervalele 5 — 7 și 14 — 17 iunie, iar în celelalte zile probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

În Transilvania, în primele trei zile de prognoză, media maximelor diurne va fi ridicată și se va situa între 27 și 29 de grade, apoi va scădea spre 22 de grade pe 8 iunie și, ulterior, va crește din nou, până la 27 — 28 de grade în intervalul 10 — 13 iunie. Ultimele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic diurn apropiat de cel normal pentru perioada respectivă, concretizat prin temperaturi maxime de 25 — 26 de grade.

Temperaturile nocturne vor scădea de la valori medii de 13 — 14 grade la începutul intervalului, până la 10 grade pe 9 și 10 iunie, iar apoi vor fi ușor mai ridicate și vor atinge, în medie, 11 — 12 grade, urmând a se menține în jurul acestor valori până la sfârșitul celor două săptămâni de prognoză. Probabilitatea pentru averse va fi ridicată mai ales între 5 și 8 iunie și între 13 și 18 iunie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse și vor fi mai importante cantitativ pe 7, 8 și 15 iunie.

Vezi prognoza pentru celelalte regiuni ale țării, AICI.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA