spot_img
AcasăActualitateSocialPREVENTIV - Vizite restricţionate la Spitalul Judeţean de urgenţă „Dr. Constantin Opriş”...

PREVENTIV – Vizite restricţionate la Spitalul Judeţean de urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare

DISTRIBUIȚI

Având în vedere încălzirea bruscă a timpului, în judeţul Maramureş, şi în Spitalul Judeţean a fost constatată o creştere a numărului de îmbolnăviri cu viroze respiratorii, în mod special la copii.

În aceste condiţii, la solicitarea şi cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Maramureş, conducerea Spitalului Judeţean a propus restricţionarea vizitelor în mai multe secţii: Pediatrie, Neonatologie, Oncologie şi Anestezie-Terapie Intensivă (ATI).

„ Aceste restricţii au intrat în vigoare de luni, 15 februarie, şi se vor menţine atâta timp cât va fi necesar”, au precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Aceştia mai recomandă ca vizitele pe care le fac aparţinătorii pacienţilor internaţi în Spitalul Judeţean să nu le facă însoţiţi de copii decât dacă este absolut necesar pentru că aceştia sunt cei mai sensibili.

„La secţia Pediatrie gradul de ocupare este de 100% în această perioadă. Avem mame însoţitoare de aceea restricţionarea este absolut necesară. La Neonatologie avem copii prematuri, copii în Terapie Intensivă care trebuie să fie feriţi de absolut orice. La partea de Oncologie s-a instituit restricţia vizitelor datorită imunităţii scăzute a pacienţilor internaţi în această secţie şi la ATI la fel”, au mai adăugat reprezentanţii spitalului.

Restricţiile vizează orele de vizite şi sunt afişate la intrarea în secţii. La Oncologie se intră între orele 15.00 – 18.00 iar vizitatorii sunt obligaţi să poarte echipament de protecţie, respectiv halat şi botoşei. La fel se procedează şi la Terapie Intensivă şi, indiferent de secţie, un pacient poate fi vizitat de un singur aparţinător, timp de 10 minute.

„Facem un apel către populaţie să înţeleagă: nu este carantină, este o măsură restrictivă pentru a preveni îmbolnăvirile”, au concluzionat reprezentanţii spitalului.

Ana Pop

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA