AcasăActualitateSocialPREVENŢIE - Pompierii trag un semnal de alarmă: Nu utilizaţi focul deschis...

PREVENŢIE – Pompierii trag un semnal de alarmă: Nu utilizaţi focul deschis pentru arderea vegetaţiei uscate

DISTRIBUIȚI

Ca o consecinţă a evenimentelor din ultima perioadă dar şi a sezonului agricol care a debutat deja, pompierii profită de orice situaţie pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte un obicei agrar extrem de răspândit în ultima vreme: curăţarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate.

Aşa s-a întâmplat şi la ultima şedinţă de la Prefectura Maramureş, unde au participat primarii şi secretarii din judeţ.

„Tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește utilizarea focului deschis în distrugerea vegetaţiei uscate. În ultima săptămână am avut multe intervenţii, chiar într-o zi ne-am confruntat cu şapte intervenţii la focul deschis. Deci, cu toate că vremea ne-a creat probleme sâmbătă şi duminică, nu trebuie însă ignorăm faptul că în unele zone vegetaţia este foarte uscată şi recomandăm cetăţenilor să nu execute aceste lucrări cu foc deschis decât cu înştiinţarea autorităţilor”, a declarat cpt. Adrian Sabou, şef al Serviciului Protecţie, Pregătire, Educaţie Preventivă a Populaţiei din cadrul ISU Maramureș.

Din punct de vedere legal utilizarea focului deschis pentru arderea vegetaţiei uscate este interzisă dar pompierii nu pot interzice acest lucru în curţile oamenilor. De acolo până la extinderea flăcărilor nu poate fi însă decât un pas.

„Utilizarea focului deschis pentru arderea vegetaţiei uscate este interzis. Regula nu se aplică însă la gospodăriile cetăţeneşti în interiorul curţilor, deci în momentul în care se execută astfel de activităţi în interiorul curţilor trebuie să-şi ia măsuri de precauţie, să-şi pună apă la îndemână sau un stingător, unelte de stingere astfel încât prima intervenție să fie executată acolo”, a mai spus Adrian Sabou.

Amenzile pentru nerespectarea acestor reguli de utilizare a focului deschis se pedepseşte cu amenzi cuprinse între 1.000 şi 25.000 de lei.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA