AcasăLifestylePreturile reduse iti permit sa „accelerezi“ achizitionarea unui lichid de frana!

Preturile reduse iti permit sa „accelerezi“ achizitionarea unui lichid de frana!

spot_img

DISTRIBUIȚI

Siguranta soferului si a pasagerilor este mai importanta decat orice alta caracteristica a unei masini. De aceea, nici un sofer nu ar trebui sa neglijeze vreodata asigurarea unei functionari optime a sistemului de franare.

Pentru a preintampina aparitia oricarei probleme, conducatorii auto trebuie sa se asigure ca achizitioneaza un lichid de frana de cea mai buna calitate si ca realizeaza la timp inlocuirea acestuia. Substanta are rolul de a lubrifia piesele care compun sistemul de franare al unei masini, ceea ce ofera siguranta incetinirii sau a opririi la timp, in momentul apasarii pedalei de frana.

Cand se realizeaza schimbul de lichid de frana si de ce este important?

Schimbul trebuie realizat periodic, astfel incat soferul sa fie sigur ca substanta nu si-a pierdut din proprietati, ci continua sa isi indeplineasca rolul in mod corespunzator.
Intervalul de timp la care este indicat sa fie facuta aceasta operatiune este diferit, in functie de producator si de modelul masinii. In unele cazuri este vorba despre o perioada de numai 2 ani, pentru ca in altele sa fie suficient un schimb realizat la fiecare 3 sau 4 ani. Detalii in acest sens ofera cartea tehnica a masinii.

Indiferent de intervalul de timp, un lichid de frana vechi trebuie inlocuit cu unul nou in momentul in care se constata ca si-a schimbat culoarea. Cat timp pastreaza o nuanta maroniu deschis, totul este in regula. In schimb, inchiderea la culoare inseamna ca si-a pierdut din proprietati si ca nu mai lubrifiaza piesele in mod optim.

Daca soferii neglijeaza acest aspect, risca sa se confrunte cu degradarea timpurie a unor componente. Acestea trebuie schimbat mai des, ceea ce implica, automat, cheltuirea unor sume importante de bani. Mai grav decat atat, exista riscul ca masina sa incetineasca ori sa opreasca cu intarziere, ceea ce reprezinta un pericol pentru toti participantii la trafic.

Criterii in alegerea unui lichid de frana potrivit

In primul rand, conducatorii auto trebuie sa se asigure ca achizitioneaza un produs compatibil cu sistemul de franare al masinii pe care o conduc. Informatiile necesare in vederea unei alegeri corecte pot fi consultate in cartea tehnica a fiecarui autoturism.

Un detaliu care necesita atentie speciala se refera la punctul de fierbere al produsului, care trebuie sa fie cat mai ridicat. Astfel, va rezista chiar si la temperaturi foarte inalte si va da un bun randament pe termen lung. Printre calitatile recomandate se numara si un grad cat mai inalt de viscozitate. Datorita acestei caracteristici, substanta va lubrifia piesele in mod optim, indiferent de stilul de condus sau de temperaturile exterioare.

Pretul este un alt criteriu fundamental care trebuie avut in vedere cand faci cumparaturi pentru masina. Un produs cu un bun raport pret-calitate este, de exemplu, Bosch SL DOT4, disponibil la sticle de un litru, cu un punct de fierbere la 155 de grade Celsius, pentru care se acorda o garantie de 24 de luni.

Textar 95006300 se remarca de asemenea printr-un pret bun. Are punctul de fierbere la 165 de grade Celsius si este compatibil cu mai multe modele ale urmatorilor producatori de masini: Toyota, Suzuki, Ford, Renault, Peugeot, BMW, VW, Nissan si Mazda.

Alege un bun raport calitate-pret cand cumperi lichid de frana si vei avea parte de siguranta desavarsita la drum!

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA