Acasăsinucidere maramuresFOTO Președintele PSD Maramureș, invitat la manifestările comunității din Valea Chioarului

FOTO Președintele PSD Maramureș, invitat la manifestările comunității din Valea Chioarului

DISTRIBUIȚI

Comuna Valea Chioarului, administrată de primarul Ioan Burde, a îmbrăcat straie de sărbătoare sâmbătă, 23 august 2014. Aici, în două localități diferite au avut loc evenimente extrem de importante pentru comunitatea locală. Astfel, s-au aniversat 590 de ani de atestare documentară a localității Mesteacăn, precum si sărbătoarea „Fiii satului Mesteacăn”, acțiuni la care a fost invitat și președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, deputatul PSD al Colegiului 3, Codru – Chioar, Călin Matei , dar și consilierii județeni Emil Muntean și Cosmin Drulea.

”Felicitări comunității locale pentru spiritul de unitate extrordinar de care dă dovadă! Puține localități știu să-și prețuiască istoria la fel de frumos!”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Tot sâmbătă, la sărbătoarea din Mesteacăn, primarul Ioan Burde a conferit titlul de cetățean al comunei Valea Chioarului, colonelului în rezervă și fiu al satului Mesteacăn, Gheorghe Zah. 

Gabriel Zetea, vicepreședinte CJ Maramureș: ”Cu finanțare de la MDRAP, localitatea Mesteacăn finalizează proiectul aducțiunii de apă”

”Puține comunități maramureșene își cinstesc cu atâta drag istoria, precum mica localitate din Mesteacăn. Am avut posibilitatea să văd cum fiii satului, mulți dintre ei plecați fie în străinătate, fie în marile orașe ale României, se întorc la rădăcini, pentru a cinsti memoria comunității și a familiei. Mă bucur să văd în Valea Chioarului o administrației locală și un primar atât de implicat și în viața spirituală a comunității, precum și în plan administrativ, respectiv dezvoltarea proiectelor locale.

Am discutat cu aleșii locali din comună în mod direct și mă bucură foarte tare faptul că, în acest an, cu finanțare de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), condus de vicepremierul Liviu Dragnea, finalizăm cea mai presantă problemă a localității Mesteacăn, aducțiunea de apă. Acest proiect a fost demarat abia cu un an în urmă, iar la o diferență de numai 12 luni, locuitorii comunei Mesteacăn beneficiază de apă, datorită hărniciei și implicării primarului lor, edilul Ioan Burde”, a conchis vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Festivalul ”Durușa Summer Hills” a adus pe meleagurile maramureșene invitați din străinătate

După  evenimentul care a marcat 590 de ani de atestare documentară a localității Mesteacăn și participarea la sărbătoarea „Fiii satului Mesteacăn”, liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a fost prezent și la Festivalul de tineret „Durușa Summer Hills”, alături de primarul din Valea Chioarului, Ioan Burde. A fost o manifestare excepțională și o propagandă deosebită a județului, cu invitați din străinătate. Turiștii au petrecut o săptămână în Maramureș și s-au bucurat de locurile nostre minunate, a subliniat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

”Am văzut un eveniment unic în peisajul maramureșean, o manifestare a tineretului cu participanți din Germania, Belgia, Marea Britanie, Australia, tineri care, vreme de aproape o săptămână s-au bucurat de ceea ce are județul nostru mai frumos: natură și peisaje extraordinare. Este și o propagandă în mediul online pe care străinii o fac Maramureșului. Mă bucur că am reușit ca și Consiliul Județean să participe efectiv alături de organizatorii festivalului la acest eveniment și voi încerca să-i determin  ca, începând de anul viitor, ajutorul acordat de aleșii județeni să fie unul și mai substanțial”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.TE-AR MAI PUTEA INTERESA