AcasăEvenimentPreședintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea și senatorul Liviu Marian Pop, alături de...

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea și senatorul Liviu Marian Pop, alături de ieudeni

DISTRIBUIȚI

Sărbătoarea Sfintei Maria a însemnat, pentru ieudenii risipiți în toate colțurile lumii și un prilej de regăsire la manifestarea ”Fiii Satului”, devenită deja tradiție în comunitatea maramureșeană. Vreme de două zile, Ieudul a răsunat de cântec, joc și voie bună, însă n-au lipsit nici întrecerile sportive și acțiunile culturale care au atras oaspeți din întreg județul și nu numai.Vineri, regalul folcoric a fost la el acasă. Participanții la sărbătoarea din Ieud au avut ocazia de a-i asculta pe Marinel Petreuș, Ghiță Pârja, Voichița Nemeș, Ion Dorodoi, Felix Gălan, Valeria Codorean,  grupul ”Am fost ș-om fi” din Ieud.

Sâmbătă, 16 august s-a dat startul cunoscutului Maraton al Ursoii, cu participare internațională, organizat de Vasile Dunca, competiție care a constat în parcurgerea a 20 de km în alergare. Spre seară au concertat Alexia și cunoscuta trupă Talisman, iar la final, doritorii au petrecut pe muzică disco. Și duminică, 17 august, petrecerea a continuat în Ieud. După slujba de la biserică și prezentarea portului popular, momentele de folclor autentic au fost susținute de Ansamblul Transilvania, Tiberiu Ceia, Ancuța Anghel, Ansamblul „Tradiții maramureșene”, Ansamblul folcloric “Am fost ș-om fi” din Ieud, Ansamblul Mocirița din Vadu Izei, Marius Ciprian Pop și Ceterașii de la Cluj. Seara a fost încheiat de 3SE, Alexandra Ungureanu și Crush.

Nicolae David, primar Ieud: ”Avem datoria de onoare de a păstra continuitatea și tradiția acestei manifestări”

Nicolae David, primarul comunei Ieud, s-a declarat încântat de reușita sărbătorii, concluzionând că, ediția din acest an a fost cea mai reușită până în prezent. ”Avem o datorie de onoare, aceea de a păstra continuitatea și tradiția acestei manifestări. Fiii satului din Ieud revin mereu în această perioadă a anului, pentru a fi alături, pentru a depăna amintiri. Și cum noi suntem cunoscuți ca niște oameni primitori, am avut și invitați de seamă la această sărbătoare. Astfel, l-am rugat pe președintele PSD Maramueș și vicepreședinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea, dar și pe senatorul PSD, Liviu Marian Pop, să ni se alăture la aceste momente de regăsire și bucurie”, a precizat edilul din Ieud, Nicolae David.

”La invitația primarului Nicolae David și a Consiliului Local din Ieud am participat, pentru al patrulea an consecutiv, la întâlnirea cu Fiii satului. Mă bucur să văd de fiecare dată o sărbătoare tradițională, o sărbătoare care reunește comunitatea și care dă posibilitatea ieudenilor plecați la muncă în străinătate să se reîntâlnească, la chemarea administrației publice locale.

Este o sărbătoare care înseamnă foarte mult pentru Maramureș și de aceea consider că este obligatoriu ca, în continuare, Consiliul Județean Maramureș să fie aproape de Ieud, să ajute la organizarea acestei întâlniri devenită tradiție. Ieudul este un nume încărcat de istorie, iar prin astfel de întâlniri își asigură continuitatea în viitor”, a concluzionat vicepreședintele Consiliului Județean și președinte al PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA