AcasăEvenimentPreşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea alături de Valeriu Zgonea prin judeţ -...

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea alături de Valeriu Zgonea prin judeţ – Legea zootehniei, prioritate pentru Guvernul Ponta

DISTRIBUIȚI

În nici un an de zile, Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a ajuns de trei ori în Maramureş. De data această, Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş, i-a propus un program maraton în care au avut loc discuţii cu maramureşenii din Chioar, Codru, Lăpuş şi Maramureşul Voievodal. Au fost vizate obiective economice şi investiţii în domeniul zootehniei. Interesant a fost faptul că Valeriu Zgonea a trecut de două ori cu bacul Someşul. Prima dată la Ulmeni, mai apoi, spre Seini, prin dreptul localităţii Pomi.

La Cerneşti (s-au adunat cetăţenii din Cerneşti, Copalnic Mănăştiur, Groşi, Târgu Lăpuş, Suciu de Sus, Lăpuş, Cupşeni, Coroieni, Băiuţ, Vima Mica), Şomcuta Mare (au fost prezenţi maramureşenii din Şomcuta Mare, Recea, Satulung, Valea Chioarului, Mireşu Mare, Boiu Mare, Remetea Chioarului), Ulmeni (au fost prezenţi cetăţenii din Ulmeni, Sălsig, Bicaz, Ariniş, Băseşti, Oarţa, Asuajul de Sus, Gârdani, Fărcaşa, Ardusat, Băiţa de Sub Codru) şi apoi în Sighetu Marmaţiei (Remeţi, Sarasău, Săpânţa, Câmpulung la Tisa, Bocicoi, Rona de Sus, Vadu Izei, Onceşti, Bârsana, Rozavlea, Giuleşti, Deseşti, Ocna Şugatag, Budeşti) au avut loc întâlniri cu maramureşenii din acele zone.  Înainte de a vorbi cu oamenii la Şomcută, Valeriu Zgonea a vizitat o investiţie la Satulung. Este vorba despre o fermă de capre, investiţie apreciată de Zgonea, care a dat-o ca exemplu şi pentru alţi posibili investitori.

Agricultura va rămâne în centrul priorităţilor pentru USD şi guvernul condus de Victor Ponta, pentru că este unul dintre principalele atuuri pe care România le are pentru o creştere economică substanţială şi pentru crearea de locuri de muncă. Ceea ce am văzut astăzi aici (ferma de capre GEEA Ecolact) este o investiţie care ar trebui să fie un exemplu pentru toţi cei care vor să dezvolte proiecte similare în România. Legea zootehniei este pe lista noastră de priorităţi legislative şi sper ca până la finalul acestei sesiuni să reuşim să o adoptăm”, a precizat Valeriu Zgonea.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al CJ Maramureş, a spus că apreciază interesul arătat de preşedintele Camerei Deputaţilor pentru judeţul Maramureş şi oamenii care activează în domeniul silviculturii şi agriculturii.

Ne bucură faptul că domnul Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, este pentru a treia oară în mai puţin de un an de zile. Acest lucru dovedeşte că e preocupat de proiectele importante a judeţului, dar şi de cea ce se întâmplă în comunităţile rurale. În cele două zile de şedere în Maramureş, domnia sa urmează să se întâlnească şi discute cu oameni de afaceri, fermieri şi mici agricultori din sate şi comune. Aproape întreg programul se desfăşoară în mediul rural şi mici orăşele unde activitatea economică funcţionează mulţumitor”, a precizat Gabriel Zetea.

Valeriu Zgonea s-a arătat interesat la Ulmeni şi de construcţia podului peste râul Someş şi de construcţia drumului Nordului, două proiecte extrem de importante pentru  maramureşenii care trăiesc zi de zi în aceste zone.

 

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


TE-AR MAI PUTEA INTERESA