Acasăoameni noiPRESA STRĂINĂ - Copii din România plătiți mizerabil pentru a asambla jucăriile...

PRESA STRĂINĂ – Copii din România plătiți mizerabil pentru a asambla jucăriile din ouăle Kinder

spot_img

DISTRIBUIȚI

PRESA STRĂINĂ Familiile sărace din România lucrează până la 13 ore pe zi pentru a asambla jucăriile mici care se găsesc în interiorul ouălor Kinder, susțin jurnaliștii de la The Sun.

PRESA STRĂINĂ Mai mult, aceștia scriu că în această situație se află chiar și mai mulți copii din România, care au vârste de doar șase ani. Ei sunt plătiți cu doar 22 de penny pe oră.

 

Copii români cu vârste de șase ani participă la această muncă extenuantă, alături de părinții lor. În schimb, ei primesc sume derizorii – 22 de penny pe oră. Astfel, pentru 1.000 de ouă Kinder asamblate, o familie primește în jur de 20 de lei românești – echivalentul a 3.77 lire sterline.

Familia Jurj din Carei este implicată în proces. La asamblarea ouălor Kinder participă Timea (30 de ani) alături de soţul ei Christian (41 de ani), precum şi de copiii Patrick (11 ani) şi Hannah (6 ani).

”Este muncă de sclavi, dar ce am putea să facem altceva, nu avem nicio oportunitate. Atunci când vezi modul în care trăim aici trebuie să înţelegeţi de ce este visul nostru să mergem în Marea Britanie”, a declarat Christian Jurj pentru The Sun.

Se pare că familia primeşte ouăle şi jucăriile de plastic de la firma Prolegic, care este subcontractată de către Romexa SA.

Reprezentanţii Romexa SA au declarat că nu aveau nicio idee că firma subcontractată trimitea ouăle pentru asamblare în locuinţele unor familii sărace. Ulterior, jucăriile sunt transportate la fabrica Ferrero din localitatea Carei, iar intermediarii vând ouăle asamblate în schimbul a 80 de penny pe bucată.

”Dacă directorii de la Ferrero ar şti se ce întâmplă în România probabil că ar avea un atac de cord. Compania nu primeşte ce a plătit, iar intermediarii câştigă o avere pentru munca unor oameni, care sunt trataţi ca sclavi”, a declarat o sursă anonimă din interiorul companiei Ferrero.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare şi Inspectoratul Teritorial de Muncă au anunțat că fac anchete în urma articolului publicat în The Sun. Directorul general al Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Mariana Dragoş, a anunțat că în situaţia în care părinţii, care sunt responsabili pentru creşterea şi îngrijirea copiilor, i-au supus unui abuz fizic sau emoţional, vor fi luate măsurile care se impun, pentru interesul superior al copilului.

Şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Satu Mare a început controale la firmele Romexera şi Prolegic, ale căror nume apar în materialul cotidianului The Sun.

sursa

loading...

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.





TE-AR MAI PUTEA INTERESA