PREMIERUL, CĂTRE ROMÂNII PLECAȚI DIN ȚARĂ Premierul Mihai Tudose afirmă, într-o postare pe Facebook răspuns la întrebările adresate de o familie de români plecați la muncă în afara țării, că experiența și cunoștințele lor acumulate în străinătate de astfel de români sunt bine primite în domeniile de activitate din România, el adăugând că are convingerea că aceștia au de ce să se întoarcă acasă.
„Am convingerea că românii aflați la muncă peste granițe au de ce să se întoarcă acasă, iar experiența și cunoștințele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă așteptăm cu drag înapoi acasă și avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!”, afirmă șeful Guvernului, în concluzia postării sale.
El prezintă în comentariul postat pe pagina de socializare întrebările primite de la familia de români.
„Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună și cred că interesează pe mulți români care au ales sau au fost nevoiți să muncească în străinătate. Mă întreabă ‘Dacă eu și sotul meu dorim să ne întoarcem în țară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În București? Eu în domeniul sănătății și soțul meu ca jurist? Unde lucrăm câștigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu țara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să știu dacă chiar se fac pași spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulțumesc pentru răspunsul dvs. Presupun că îl voi și primi. Maria și Ion Palliu…’.
Premierul le explică celor doi români că în sănătate este nevoie de oameni bine pregătiți, iar creșterea remunerației cadrelor medicale va continua, iar în domeniul juridic „sunt oportunități numeroase atât în mediul public, cât și în cel privat”
„Știu că este greu în străinătate și nu de bine ați plecat din țară, dar mă bucur că sufletul și gândul vă este tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiți în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătății, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce privește remunerația cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% și vrem să continuăm să le creștem — Legea salarizării unitare prevede creșteri salariale semnificative)„, argumentează premierul.
El prezintă și o serie de investiții importante pregătite de mari firme internaționale, pentru care este nevoie de oameni bine pregătiți, cu plată pe măsură, peste media europeană.
Citește continuarea articolului, AICI.
Sursă foto.